Zavřít reklamu

Dnes je Mezinárodní den emoji a Apple se ho rozhodl oslavit tím, že nám představí nové emotikony, které tento rok dorazí do iOS, macOS i watchOS. Celkem půjde o kolekci více než 70 emoji a vycházet budou z obrázků přidaných do Unicode.org. Připojí se tak do obrovské sbírky emotikonů, které jsou už nyní dostupné skrze celý Apple ekosystém.

Několik nových charakterů dorazí s více variantami. Například budeme moci vybrat barvu vlasů mezi šedivou a zrzavou, přibude také nový kudrnatý účes s možností všech barev. Nově budeme moci také použít holohlavý charakter. Emoji vyjadřující určitou náladu či rozpoložení se rozrostou o smajlíky vyjadřující zimu, párty, smutek či zamilování. Přibudou i dva superhrdinové – muž a žena. Rozšíření se dočkají i zvířata. Mezi nimi nově nalezneme papouška, humra, klokana a páva. Dále se můžeme těšit třeba na mango, salát či dortík.

Nabídka emoji se rozroste o tyto nové obrázky:

Zatím nevíme, kdy do našich jablečných zařízení nové emotikony přibudou. Je tedy možné, že se dočkáme ještě před vydáním iOS 12 a macOS 10.14 Mojave. A pokud máte pocit, že by to chtělo ještě větší sbírku, ničeho se nebojte. Společnost Unicode Consortium už  totiž pilně pracuje na dalších emoji, kterých se dočkáme příští rok. Mohlo by jít o padoucha, brýle, nohy a samozřejmě další jídlo a zvířata, protože těch přeci není nikdy dost.

Jak využíváte emoji vy? Máte několik svých oblíbených a ostatních si nevšímáte, nebo vždy hledáte přesně ten pravý, který vyjádří tu správnou náladu či věc?

emoji 1

Dnes nejčtenější

.