Zavřít reklamu

V textové komunikaci se emoji stali neoficiálním univerzálním jazykem, přičemž i jeden jediný ideogram dokáže perfektně vystihnout vaše pocity a dojmy. I když sada obsahuje i emoji znázorňující aktivity a předměty, a tak při psaní zprávy nemusíte použít ani jedno písmenko, protože vše se dá vyjádřit přes emoji.

Pokud se podíváte na některé emoji, mohou vám připomínat úplně něco jiného, než ve skutečnosti znamenají. Podívejte se na významy deseti nejbláznivějších emoji.

Kaktus?

Jakmile se podíváte na obrázek, pravděpodobně byste řekli, že se jedná o kaktus, ale ve skutečnosti to je tradiční japonská výzdoba. Během oslav nového roku mívají rodiny před domem dekoraci jménem kadomatsu.

emoji 01

Tulipán?

Pokud vám emoji připomíná tulipán, potom nejste sami. Ještě by někdo řekl, že je to špatný sestřih z devadesátých let, ale ani to není správný význam. Je to totiž jmenovka, ale nechápeme, proč jsou v horní části ty špice.

emoji 02

Sněhové koule v pšeničném poli?

I když to tak vypadá, nejedná se o sněhové koule. Je to dango, což jsou japonské knedlíky ze sladké rýžové mouky, které se podávají během japonských podzimních festivalů zvaných Tsukimi.

emoji 03

Dezert?

Jestliže máte rádi japonskou kuchyni, potom tento pokrm znáte. Vůbec to není dezert, ani pečivo. V Japonsku se tomu říká Kamaboko, což je název pro rybí specialita.

emoji 04

Burger King?

Sice to připomíná zkratku Burger Kingu, ale je to ve skutečnosti banka.

emoji 05

Proč jsou dvě nemocnice?

Většinou budovy s velkým písmenem H představují nemocnice, tedy jako hospital. V emoji klávesnici se nejedná o nemocnici, ale obě budovy jsou hotely. A ten s tím srdíčkem je hotel lásky.

emoji 06

Ústředna nějakého gangu?

Budova s tajemným logem je japonská pošta, přičemž ono logo symbolizuje poštovní známku.

emoji 07

Hlava z Velikonočního ostrova?

Pravděpodobně si říkáte, že je to hlava z Velikonočního ostrova známá jako Moai. Opět omyl. Jedná se o sochu Moyai, která se nachází na stanici Shibuya v japonském Tokiu.

emoji 08

Hnědá rýžová kulička s mořskými řasami?

Opravdu to není hnědá rýžová kulička s jedlými mořskými řasami. Emoji zobrazuje rýžový krekr, který bývá v Japonsku podáván k zelenému čaji. A zelená část na krekru jsou mořské řasy.

emoji 09

Emoji se slzou?

Normálního plačícího smajlíka asi poznáte, avšak potom jsou tam ještě další tři s nějakou kapkou u obličeje. První je obličej, který je sice zklamaný, ale ulevil si. Druhý je obličej se studeným potem a třetí je usmívající se obličej se studeným potem.

emoji 10 01
emoji fb

Dnes nejčtenější

.