Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Sezóna turistiky a dovolených začala, právě v létě toho lidé nejvíce nacestují a zároveň i nejvíce fotí. Ačkoli v dnešní době dominuje digitální podoba našich fotografií, mnozí si chtějí své vzpomínky zvěčnit i na papíře. Pokud nechcete využít specializovaných fotolabů a radši si tisknete fotografie sami, musíte mí nejen kvalitní tiskárnu, ale také cartridge či tonery.

Jaký je rozdíl mezi cartridgí a tonerem?

Cartridge je naplněna tekutým inkoustem a je tak určena pro inkoustové tiskárny. Oproti tomu toner má barvu ve formě prášku a používá se do laserových tiskáren. Ačkoli je tisk v laserové tiskárně vždy levnější, někdy je vhodné volit spíše inkoustovou tiskárnu.

Jak vybrat vhodné cartridge?

Samozřejmě, že vhodné cartridge musíte volit především podle modelu vaší tiskárny. Následně pak máte často na výběr mezi originálními cartridgemi a alternativními modely. Pokud chcete tisknout ve vysoké kvalitě je vhodné vždy volit originály, v případě, že na tiskárně tisknete spíše jen dokumenty, bohatě vám postačí alternativní náplně do tiskáren. Ačkoli dnešní alternativní cartridge dosahují již vysoké kvality může mít software problém správně nadávkovat barvu a výsledek tak nikdy nebude zcela optimální. Obdobná pravidla pak platí i při výběru toneru.

cartridges for laser printers

Originální vs. alternativní cartridge

Kromě optimálního dávkování barvy, a tak i výsledné kvality tisku jsou u těchto typů cartridgí další rozdíly. Předním rozdílem je jistě cena, originální cartridge zpravidla stojí více, u některých značek je rozdíl i několikanásobný. Zde si však musíte dát pozor i na velikost, respektive objem cartridge, protože do mnoha tiskáren pasuje i více velikostí náplní.

Na druhou stranu u originální cartridge vždy víte, že bude kompatibilní. U alternativních náplní se nakonec může stát, že i když objednáte model, který by vám měl fungovat, rozsvítí se akorát chybová hláška.

Nejlepší inkoustová tiskárna pro váš iPhone nebo iMac?

Sázkou na jistotu v oblasti inkoustového tisku ze vašich Apple zařízení jsou jistě tiskárny značky HP, právě ty dosahují spolu s iPhonem nebo iMacem těch nejlepších výsledků. Vytištěné fotografie mají vysokou kvalitu a instalace i ovládání je velmi jednoduchá.

Dnes nejčtenější

.