Zavřít reklamu

Nestačí-li vám nynější maximální úložiště iPhonů 12 Pro, Apple vás svými “třináctkami” letos doslova nadchne. Již pěkných pár měsíců se totiž šušká o tom, že řadu 13 Pro osadí 1 TB úložnými čipy, kterými tak zdvojnásobí nynější maximální úložiště řady Pro. Tuto vychytávku pak před pár hodinami potvrdil i velmi přesný analytik společnosti Wedbush, Daniel Ives. 

Ives ve své nové zprávě pro investory, která se podařila získat mimo jiné i portálu MacRumors, informuje o tom, že Apple u řady 13 Pro konečně skutečně sáhne po 1 TB variantě, kterou po něm uživatelé dlouho chtěli a kterou svět už očekávali i loni či předloni. Až nyní se však ukazuje, že je skutečně potřeba, jelikož aplikace na iPhonech zabírají víc a víc místa s tím, že totéž platí pro fotky – tedy minimálně ty zachycené ve formátu ProRaw, který Apple odhalil minulý rok. Nasazení většího maximálního úložiště je tedy pro zachování spokojenosti uživatelů a vlastně i využitelnosti iPhonů zcela klíčové. Zda bude 1 TB další úložnou variantou, či v nynější nabídce Applu nahradí 512 GB (nebo 128 GB a základem by se tak stala 256 GB varianta) je nicméně v současnosti velkou neznámou. 

LiDAR všem

Další velmi zajímavou informací, která se však zdá oproti 1 TB variantě jako o poznání méně pravděpodobná, je rozšíření LiDAR skeneru na všechny letošní iPhony 13. Pravdou sice je, že i o tomto upgradu jsme v minulosti již od několika zdrojů slyšeli, ale nakonec byly tyto zvěsti dementovány s tím, že si LiDAR zachová ještě minimálně letos exkluzivitu pro řadu Pro. Nepočítají s nimi pak ani makety a schémata, která Applu unikla. Na finální verdikt si ale raději ještě chvíli počkáme. 

Dnes nejčtenější

.