Zavřít reklamu

Pokud vlastníte jablečné zařízení s nižším úložištěm a jste jej zvyklí využívat na maximum a „do plna“ například při focení nepřeberného množství fotek, tak se vám zcela jistě může hodit každý volný megabajt v úložišti. A tyto cenné megabajty můžete jednoduše získat tím, že smažete cache Instagramu. Záleží, jak moc Instagram používáte. V některých případech se může jednat o řadově desítky megabajtů místa, které můžete smazáním cache ušetřit. Pokud jste ale vášnivým uživatelem Instagramu a kontrolujete co 10 minut, jestli někdo z vašich kamarádů nepřidal nový příspěvek nebo fotografii do Instagram Stories, může se velikost cache na Instagramu vyšplhat až do řádově stovek megabajtů. Jak na to?

Jak smazat cache Instagramu

V našem iOS zařízení otevřeme aplikaci Nastavení. V nastavení přejdeme do podkategorie Obecné. Zde rozklikneme položku Úložiště: iPhone (iPad) a počkáme, až se provede kalkulace využití úložiště. Nyní sjedeme níže a rozklikneme si aplikaci Instagram. Tady tapneme na červeným písmem napsanou možnost Smazat aplikaci a akci potvrdíme opětovným stisknutím Smazat aplikaci v okně, které se zobrazí ze spodní části obrazovky. Poté jednoduše aplikaci znovu stáhneme z App Store.

Smazání cache můžete samozřejmě provést i v ostatních aplikacích, stačí jednoduše místo aplikace Instagram zvolit kteroukoliv jinou, která zabírá hodně místa. Berte ale na vědomí, že z některých aplikací můžou po znovu nainstalování zmizet některá data, která pro vás mohly být důležité.

iphone_cahce_fb

Dnes nejčtenější

.