Zavřít reklamu

Volné místo v iPhonu je cennou komoditou bez ohledu na to, jakou kapacitou disponuje váš model. Způsobů, jak úložiště iPhonu uvolnit, je naštěstí poměrně dost. Je jen na vás, který z nich si zvolíte, aby pro vás byl celý proces pokud možno bezbolestný a vyhovující. Řešení existuje dokonce i pro ty, kteří by se jen neradi zbavovali fotografií nebo aplikací ve svém iPhonu. Stačí si aktivovat knihovnu fotografií na iCloudu a optimalizovat úložiště.

Aktivujte Knihovnu fotografií na iCloudu

Ze všeho nejdříve se ujistěte, že zařízení, u kterých chcete knihovnu fotografií na iCloudu aktivovat, mají aktuální systémový software. Zabere to jen pár chvil a do budoucna vám to ušetří spoustu času i trápení. Zároveň si také ověřte, že na svém iCloudu máte dostatek volného úložiště. Ve výchozím nastavení nabízí iCloud 5GB úložiště zdarma, ceny dalších tarifů začínají na 25 korunách. Spolu s vydáním operačních systémů iOS 11 a macOS High Sierra mohou uživatelé sdílet data prostřednictvím rodinného sdílení – je tedy potřeba mít na paměti i tuto možnost při volbě toho správného úložiště.

V závislosti na kvalitě vašeho připojení může tento proces zabrat určitou dobu, proto je lepší ho provádět ve chvíli, kdy jste připojeni na Wi-Fi. Proces můžete kdykoliv přerušit klepnutím na položku Fotografie a stisknutím tlačítka pro pauzu, čímž se nahrávání pozastaví na dobu jednoho dne, nebo do chvíle, než proces sami ručně obnovíte.

Aktivace a nahrávání

Před aktivací knihovny fotografií na iCloudu a nahráváním fotografií přepněte z mobilních dat na Wi-Fi. Samotné fotografie nemusí být příliš velké, ale knihovna jako taková je v konečném výsledku docela obsáhlá. Na svém iPhonu klepněte v Nastavení na své uživatelské iCloud jméno, dále klepněte na iCloud -> Fotografie. Zde klepnutím aktivujete knihovnu fotografií na iCloudu. Zároveň zaškrtněte možnost optimalizace úložiště iPhonu.

Výhody knihovny fotografií na iCloudu

Pokud máte ke knihovně fotografií na iCloud přihlášeno více zařízení, zaberou všechna zařízení tu samou knihovnu. Jakákoliv aplikace, která provádí ukládání do knihovny fotografií v iOS, rovněž aktualizuje knihovnu fotografií na iCloudu. Knihovny jsou zároveň automaticky dostupné v aplikaci Fotky na Macu.

iPhone full storage FB

Dnes nejčtenější

.