Zavřít reklamu

Je třeba uznat, že MacBooky skutečně nepatří mezi levné stroje a rozhodně si je nemůže dovolit každý. Pokud ale uživatel mermomocí chce, aby alespoň vypadalo, že MacBook vlastní, lze si samozřejmě pomoct. Buď si lze pořídit nějaký čínský fejk (pochopitelně s operačním systémem Windows), nebo lze vzhledem podobný notebook od konkurence opatřit nálepkou Apple. Fakt, že ostuda je to podobná, jako když pohledná dvacítka na jehlách vystoupí z taxíku s falešnou kabelkou Louis Vuitton, ponechme stranou. Jak uvádíme výše, hlouběji do kapsy může mít každý. I třeba kanadský předseda vlády Justin Trudeau.

Podíváte-li se na fotografii na boku tohoto odstavce, na první pohled vidíte usměvavého sympaťáka pracujícího na MacBooku. Jestliže jste ale někdy viděli MacBook alespoň z rychlíku, trkne vás hned několik věcí. Předně se dá možná předpokládat, že televize vedle předsedy vlády zrcadlí jeho obrazovku. Pokud je tomu tak, jde o Windows 10. Ale oukej, přímý důkaz nemáme. Dále je možné zaměřit se na kabely trčící z pravé strany stroje. Možná si ani ti největší fanoušci nebudou jistí, zda s podobnou kabeláží byly někdy MacBooky „za dobře“. Rozhodně pak nejde o nabíjecí konektor, který už windowsovskou konkurencí opravdu nepříjemně zavání. Ti bystrozrací z vás si pak mohou všimnout prosvítajícího loga HP pod nálepkou Apple. Hotovo, usvědčen.

Ale teď vážně. Jde jistojistě o stroj, se kterým nemá Justin Trudeau nic společného, což ostatně vysvětluje i Braeden Caley, vrchní ředitel komunikace strany. Prostě a jednoduše si pan premiér sedl k nějakému stroji a byl vyfocen. Vzhledem k rivalitě mezi technologickými nadšenci je ale podobná fotografie zkrátka a dobře k smíchu. O to více, když si uvědomíte, že fotografie byla použita v řadě reklam a stále je na oficiálních tréninkových stránkách strany. Na každý pád pokud někdo z PR oddělení chtěl, aby politik vypadal jako fanoušek Applu, měl by být vyhozen.

Dnes nejčtenější

.