Zavřít reklamu

Apple AirTag je konečně tu. O vůbec prvním lokalizátoru společnosti Apple se hovořilo již celé měsíce. Dlouho se tvrdilo, že společnost tento produkt představí po boku nových iPhonů 12. Jak ale už víme, nestalo se tak, jelikož novým iPhonům dělal v říjnu společnost HomePod mini. Lokalizátoru AirTag jsme se tedy dočkali až dnes na dubnové konferenci, tedy vůbec první keynote Applu v roce 2021.. Co můžeme od lokalizátoru AirTag očekávat? Na to se nyní pojďme podívat.

Funkce

Jelikož jde o lokalizátor, nemůžeme čekat zázraky. Apple AirTag vám pomůže s lokalizací označených produktů, a to díky aplikaci Najít. Bude tedy fungovat na stejném principu, jako když hledáte ztracené zařízení. Apple rovněž klade na důraz, že primární je sledování předmětů, nikoli osob. Samozřejmostí je vizuální, haptická a zvuková zpětná vazba.

Vzhled

Design produktů Applu (i těch zcela nových) bohužel již není nějakou dobu pro uživatele překvapením, protože často i dlouhé měsíce před představením design zkrátka a jednoduše unikne. Jinak tomu nebylo ani v případě jablečného lokalizátoru. Jde tedy o jakousi velkou čočku, kterou můžete připnout k různým předmětům. Jeho velikost se dá přirovnat k větší minci. Bude taktéž umožněno gravírování za pomoci emoji.

Výdrž a nabíjení

Bylo by divné, kdyby lokalizátor bylo nutné nabíjet každý den. Není tomu tak samozřejmě ani u Apple AirTag, jelikož jeho výdrž by měla být delší než 1 rok. Není samozřejmě divu. Akumulátoru dává totiž „zabrat“ víceméně jen propojenost s iPhonem a využívání čipu U1, který poslouží k přesnější lokalizaci předmětu.

Cena

Pokud vás tento produkt zaujal, přirozeně vás bude zajímat jeho cena, jež činí 29 dolarů. Čtyři pak zakoupíte za 99 dolarů. Předobjednácky poběží od 30. dubna. Cena pro český trh momentálně známa není. Jistě ale bude dostupná již brzy skrze oficiální web Applu. Zaujal vás nově představený lokalizátor od Applu? Apple taktéž ukázal novou barvu iPhone 12.

Dnes nejčtenější

.