Zavřít reklamu

Rozhodli jste se, že letošní Velikonoce zkrátka strávíte lenošením u filmů? Žádný problém. V tomto článku vám přineseme pětici tipů na velikonočně laděné filmy, které si můžete vypůjčit nebo zakoupit v rámci služby iTunes.

Hop

Animovaný snímek Hop pochází z dílny tvůrců populárního animáku Já, padouch. Zajíček Hop se měl stát velikonočním zajíčkem, jeho samotného ale mnohem více bavil rock. Když jej ale jednoho dne přejede autem Fred, mladý ulejvák, probudí se v tu chvíli u Freda něco jako černé svědomí. Vezme Hopa domů a slíbí mu, že se postará jak o něj, tak o část jeho velikonočních povinností. Oba nesourodí spolubydlící se však velmi rychle naučí, že je čas dospět.

  • 59,- vypůjčení, 79,- zakoupení
  • Angličtina

Film Hop pořídíte zde.

Život Briana

Snímek Život Briana se sice objevil i v našich dřívějších tipech na vánoční snímky, to ale není důvod nezhlédnout jej i na Velikonoce. Brian se shodou okolností narodil v tentýž jako Mesiáš, proto si ho s ním také všichni pletou a způsobují tak spoustu absurdních situací. Když se Brian připojí k Lidové frontě Judee, aby pomohl svou zemi osvobodit od nadvlády Římanů, je jasné, že nás čeká nálož scén, kterým se budeme smát ještě hodně dlouho.

  • 59,- vypůjčení, 199,- zakoupení
  • Angličtina

Film Život Briana pořídíte zde.

Poslední pokušení Krista

Pokud máte náladu spíše na serióznější podívanou a chcete se na život Ježíše Krista podívat netradiční optikou, můžete zkusit film s názvem Poslední pokušení Krista z režisérské dílny Martina Scorseseho. Ježíš v podání Willema Dafoea ve filmu pochybuje o sobě samém a odmítá splnit úkol který mu předložil Bůh. Role vyvoleného mu nevyhovuje, a když se rozhodne přece jen naplnit svůj osud, dopustí se řady omylů a chyb. Ani na kříži není bývalý tesař zcela přesvědčen, že zvolil správnou cestu; musí ve snu prožít zbytek života jako obyčejný člověk, aby se s konečnou platností přesvědčil, že je a že chce být Mesiášem.

  • 59,- vypůjčení, 149,- zakoupení
  • Angličtina

Film Poslední pokušení Krista pořídíte zde.

Čokoláda

Vianne se rozhodla usadit se v jednom poklidném starobylém francouzském městečku a otevřít si zde obchůdek s čokoládou. V obchodě si podávají dveře počestní občané podlehnuvší svodům a příslibu štěstí, přitahovaní téměř magicky vytříbenými cukrovinkami vycházejícími z jejích rukou. Když se v městečku objeví pohledný irský cikán, zdá se, že Vianne konečně našla, čeho se žádá jí.

  • 59,- vypůjčení, 149,- zakoupení
  • Angličtina, čeština

Film Čokoláda pořídíte zde.

The Prince of Egypt

Princ Egyptský je skvěle zpracovaným animovaným muzikálem z produkce studia Dreamworks. Vypráví klasický biblický příběh o egyptském faraonovi, otrockém synu Mojžíšovi a o tom, jak chlapec, původně odsouzený na smrt, nakonec ocitne ve faraonově paláci, kde vyrůstá bok po boku s faraonovým jediným synem. Osud ale nakonec oba chlapce postaví proti sobě, a Mojžíšovi připadne nelehké poslání zbavit svůj vlastní lid otroctví a bezpečně jej převést do země zaslíbené.

  • 59,- vypůjčení, 149,- zakoupení
  • Angličtina

Film The Prince of Egypt pořídíte zde.

Dnes nejčtenější

.