Zavřít reklamu

Víkend je tu. Pokud nemáte v plánu strávit ho v baru, na návštěvách u příbuzných nebo na cestách, můžete si pustit nějaký zajímavý film. Služba iTunes čas od času zlevňuje vybrané tituly – v dnešním článku se podíváme na pětici filmů, které si na iTunes můžete o víkendu pořidit zvýhodněně. Může se však stát, že filmy na iTunes opět podraží a k zakoupení tak budou za jinou cenu, než uvádíme ve článku. My to bohužel nemůžeme ničím ovlivnit, avšak ujišťujeme vás, že v době psaní článku byly ceny na českém iTunes takové, jaké uvádíme.

Králova zahradnice

Děj snímku Králova zahradnice se odehrává v královském dvoře za dob vlády Ludvíka XIV. – Krále Slunce. Talentovaná zahradnice Sabine de Barra je vyslána do sídla krále, aby zde zahradu francouzského krále proměnila v nevídané a úchvatné umělecké dílo. Pobyt na královském dvoře ale není jen tak. Sabine se musí ukázat nejen jako na slovo vzatá profesionálka, v jejíž rukou královská zahrada skutečně rozkvete, ale musí se prosadit tak jako žena, která skrývá tajemství z minulosti.

  • 129,- zakoupení, 39,- vypůjčení
  • Angličtina, čeština, české titulky

Film Králova zahradnice pořídíte zde.

America’s Longest War

Dokumentární snímek America’s Longest War vypráví o astronomických výdajích, které vláda Spojených států již více než čtyři desítky let vynakládá na často zdánlivě bezvýsledný boj s drogami. Drogová prohibice selhala a počty závislých stále neklesají. Ilegální drogy se naopak stávají čím dál dostupnějšími a levnějšími. Film vypráví poutavým způsobem příběhy některých obětí této dlouholeté války a představuje možné alternativy řešení stávající situace.

  • 179,- zakoupení, 19,- vypůjčení
  • Angličtina

Film America’s Longest War pořídíte zde.

Inside Facebook: Secrets of a Social Network

Sociální sítě – a Facebook obzvlášť – hýbou světem. Počet jeho aktivních uživatelů dosahuje miliard, každý den zde přibývá obrovské množství obsahu nejrůznějšího druhu. Většina tohoto obsahu je převážně neškodná, objevují se zde ale závažné věci. Jak Facebook bojuje proti výskytu zneužívání dětí, týrání zvířat nebo třeba sebepoškozování? Zajímavý dokument Inside Facebook přináší vhled do míst, kde je obsah této populární sociální sítě moderován, a přináší znepokojující pohled na společnost, pro kterou jsou peníze přednější, než morálka.

  • 79,- zakoupení, 19,- vypůjčení
  • Angličtina

Film Inside Facebook: Secrets of a Social Network pořídíte zde.

Chyť mě, když to dokážeš

Legendární snímek Catch Me If You Can je inspirován neuvěřitelný, ale skutečným příběhem mistrovského podvodníka Franka (Leonardo DiCaprio) a agenta FBI, který honbě za ním zasvětil část svého života (Tom Hanks). Frank se zvládl stát (falešným) pilotem, úspěšným právníkem nebo třeba dětským lékařem, to vše bez náležitého vzdělání a s pomocí falešných dokladů. Podaří se agentovi FBI zarazit jeho řádění, nebo i on podlehne kouzlu Frankovy osobnosti?

  • 99,- zakoupení, 59,- vypůjčení
  • Angličtina, čeština, české titulky

Snímek Catch Me If You Can získáte zde.

Cobain: Montage of Heck

Dokumentární snímek Cobain: Montage of Heck je často označován za jeden z nejinovativnějších a nejintimnějších filmů, které kdy o Kurtu Cobainovi vznikly. Dokument divákům postupně odkrývá Cobainův osobní archiv umění, hudby, dříve nikdy nespatřených filmů, animací, ale přináší také rozhovory s jeho rodinou a blízkými.

  • 79,- zakoupení, 59,- vypůjčení
  • Angličtina, české titulky

Film Cobain: Montage of Heck pořídíte zde.

Dnes nejčtenější

.