Zavřít reklamu

Milovníci hudby využívající Spotify, Tidal či jiné streamovací služby se s příchodem iOS 14.5 dočkají skvělého vylepšení. V betě iOS 14.5, kterou Apple vypustil teprve minulý týden, se totiž objevila možnost pro nastavení si vlastní výchozí aplikace pro hudbu, což je velmi užitečné vylepšení zejména pro uživatele Siri. Ti totiž nebudou nově muset spoléhat na Apple Music či své hlasové pokyny pro asistentku související s hudbou konkretizovat, ale bude jim stačit nastavit jejich oblíbenou streamovací službu jako výchozí a pak už jen přidělovat Siri příkazy pro ní jako kdyby se jednalo o Apple Music. 

O možnosti nastavit si vlastní výchozí aplikaci pro přehrávání hudby se spekulovalo v minulosti dlouhodobě, přičemž na říjnové Keynote tuto možnost nakonec víceméně potvrdil i samotný Apple tím, že u HomePodů přislíbil plnou podporu jiných streamovacích služeb než Apple Music. A právě to se má nyní s iOS 14.5 stát, jelikož je v systému nově možné nastavit vlastní aplikaci namísto Apple Music, ze které bude například Siri brát hudební obsah, o který ji uživatelé požádají. Novinka sice zatím nefunguje zcela spolehlivě, jelikož se Siri čas od času “přehmátne” a snaží se hudbu vytáhnout z Apple Music namísto nově nastavené výchozí aplikace, tyto neduhy však Apple takřka 100% postupem času doladí. Ostatně, s vydáním veřejné verze iOS 14.5 se počítá za více než měsíc. 

Novinka by neměla být užitečná jen pro uživatele iPhonů, ale samozřejmě i pro majitele HomePodů, které by se díky ní měly stát ještě využitelnějšími. Podporu jablečných chytrých reproduktorů nicméně zatím bohužel nemůžeme potvrdit, jelikož je k jejímu zprovoznění potřeba nová verze OS HomePodu, která vyjde zřejmě spolu s veřejnou verzí iOS 14.5. Testovací verzi OS HomePodu pak Apple uvolňuje jen vybraným šťastlivcům primárně v zahraničí. 

Dnes nejčtenější

.