Zavřít reklamu

Noční můra Applu se v posledních dnech stává skutečností. Řeč nemůže být samozřejmě o ničem jiném, než o znovuzavření mnoha jeho kamenných obchodů po celém světě kvůli sílící pandemii koronaviru. Ta donutila Apple jeho obchody zavřít už na jaře a to na dlouhé týdny. Nyní se bohužel situace opakuje a to pro něj v tu nejnevhodnější možnou dobu – před Vánocemi. 

Hromadné zavírání Apple Storů takřka po celém světě započalo v pondělí 14. prosince s tím, že stále pokračuje. Kromě obrovského množství obchodů v USA zavřel Apple například i v Německu, Nizozemsku, Francii a stát se tak má nyní i v Mexiku či Brazílii. Ve hře je dále Londýn nebo Wales. Co se týče rakouského Apple Storu, ten se zatím alespoň podle stránek Applu drží, byť je zřejmě i v tomto případě jen otázkou času, jak dlouho tomu tak bude. Pandemická situace v Rakousku je totiž též poměrně nepříznivá. 

Po celém světě má v současnosti Apple na 509 kamenných poboček, přičemž uzavřená by měla být v tuto chvíli již zhruba pětina. S ohledem na tuto skutečnost je proto zcela jasné, že dopad na maloobchodní prodeje bude mít toto opatření vskutku velký – tím spíš, když se k němu musel Apple uchýlit před Vánocemi. Nezbývá však nic jiného než čekat, než pandemie opět trochu odezní a Apple bude schopen opět otevřít obchody alespoň v určité formě bezpečnosti. 

Dnes nejčtenější

.