Zavřít reklamu

Stejně jako Apple zaměstnance do svých řad přidává, někteří své pozice opouští, aby jinde mohli být třeba šťastnější. Bývalí inženýři Applu Nick Forlenza a Steve Zadesky se v poslední době připojili (či teprve připojí) k velice zajímavému startupu Bumblebee Spaces Inc., jehož předmětem podnikání je chytré vybavování domácností. Výše zmíněný inženýři se v minulosti podíleli například na iPodu, iPhonu a výrobním designu.

Steve Zadensky, který je momentálně v představenstvu společnosti Bumblebee Spaces za účelem poradenství, vývoje as marketingu produktů, pracoval v Applu po 20 let a participoval na vývoji iPodu a iPhonu. V roce 2014 byl pak pověřen vedením tajného projektu jablečné společnosti na autonomní řízení automobilů (pravděpodobně Projekt Titan). Tento muž opustil Apple v roce 2016. Forlenza se k Bumblebee teprve připojí a bude pracovat jako strategický poradce zaměřený na operační strategie. Forlenza odešel z Applu letos, kde byl zaměstnán jakožto viceprezident pro výrobní design.

Generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Bumblebee Sankarshan Murthy se netají tím, že strategie společnosti je opravdu silně inspirovaná Applem. „Duší společnosti Apple jsou tři skupiny – produktový design, průmyslový design a výrobní design. Tyto složky pracují pospolu a vytvářejí nejlepší možné produkty. Jsme hrdí na to, že ve společnosti máme lidi, kteří mají s tímto zkušenosti.“ O společnosti Bumblebee a o jejich záměrech s domácností tak ještě pravděpodobně v budoucnu uslyšíme.

Dnes nejčtenější

.