Zavřít reklamu

Kalifornský gigant neustále roste, s čímž je mimo jiné spojeno i nekonečné hledání nových talentovaných pracovníků, kteří mu právě v jeho růstu pomohou. Poměrně zajímavé však je, že zatímco v minulosti Apple hledal valnou většinu nových pracovníků na pozice jakkoliv spojené s hardwarem, v současnosti se situace obrátila k softwaru. Podle průzkumu portálu Thinkum totiž nyní volné pozice pro softwarové inženýry nad pracovníky z oblasti hardwaru výrazně převládají. Důvod? Zřejmě vcelku jednoduchý. Jablečná společnost se totiž v poslední době velice zajímá o růst služeb, jako například App Store nebo Apple Music, a o vytváření služeb nových. A právě ty musí zajišťovat spolehlivý softwarový tým.

Joshua Fruhlinger, zakladatel Thinkum, se nechal slyšet, že jsou informace převzaty přímo od jablečné společnosti, konkrétně ze stránky, kde Apple práci nabízí. V grafech tak nejsou započítány nabídky práce na webových stránkách třetí strany. Je dokonce dost možné, že softwarové inženýrství dosáhlo na první stupínek po více, než dvou letech. Thinkum totiž začalo sledovat nabídky práce od Applu až od roku 2016, tudíž je pravděpodobné, že si software vysloužil své prvenství po několika letech, ne-li poprvé v historii.

Grafy znázorňující počty hledaných míst v různých oddělení (Thinkum):

Momentálně je na světě aktivních něco okolo 1,4 miliardy jablečných zařízení. Právě obří uživatelská základna je tak jedním z hlavních hnacích motorů pro čím dál intenzivnější práce na softwarech a především pak službách. Právě ty totiž mohou Applu za relativně málo investovaných peněz přinést hodně muziky, jelikož je bude moci využívat obrovské množství uživatelů. Ostatně, právě zisky ze služeb by měly být v budoucnu podle mnoha analytiků pro Apple naprosto klíčové – dokonce důležitější než prodeje samotných iPhonů. Zda tomu však tak skutečně bude ukáže až čas.

do_more_apple_fb

Dnes nejčtenější

.