Zavřít reklamu

Apple-car-battery-250x240 iconTechnologie se vyvíjí mílovými kroky a ať už se jedná o jakékoliv odvětví, každý rok či dva se objeví něco nového, co přinese nějakou zásadní změnu která ovlivní vývoj daného odvětví. Děje se to tak víceméně všude. Jediný směr, kde bohužel příliš divoký vývoj neexistuje, je oblast baterií. Jestli je něco, co drží současnou mobilní techniku zpátky, tak to jsou baterie, které stále fungují na desítky let starých principech a nikdo zatím nedokázal přijít s něčím revolučním. Nyní se o něco podobného pokouší Apple a spolupracuje na tom s týmem jihokorejských expertů. 

Technologie baterií nesužuje pouze přenosná elektronická zařízení, ale také elektromobily. Baterie jsou velmi často tím nejméně moderním prvkem v celém vozu, jakkoliv se výrobci snaží o to, aby to tak nebylo. Kapacita je omezená, váha je vysoká a životnost také není ideální a především cena je to, co spoustu lidí odrazuje od nákupu elektromobilu. O ekologické stopě, kterou za sebou výroba a likvidace bateriových článků zanechává, snad ani není třeba mluvit. Nejzásadnějším faktorem pro úspěch elektromobilů je však výdrž akumulátorů a mnoho společností po celém světě dělá všechno pro to, aby se v tomto ohledu už konečně něco změnilo.

Podle informací jihokorejského serveru ETNews Apple spolupracuje zhruba s 20 experty z jedné nejmenované firmy na tom, aby vyrobili co nejlepší možné akumulátory pro nadcházející projekt Titan, neboli Apple Car. Společnost se kterou Apple spolupracuje, vlastní patent na specifický typ baterií, které jsou velmi tenké a mají dutý střed. Jsou tedy relativně malé a lehké, což je pro využití v automobilech naprosto ideální kombinace. Jméno společnosti není kvůli NDA známo, ale podle serveru Macrumors by se mělo jednat o firmu Orange Power, která si nechala své duté baterie patentovat i v EU. Společnost zaměstnává 25 lidí v oblasti výzkumu a vývoje a mělo by se jednat o ty největší experty v branži.

tesla-model-s-battery-swap-graphic-1371835003

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.