Zavřít reklamu

Když Apple v polovině října spolu s novými iPhony 12 světu představil i svůj nový chytrý reproduktor HomePod mini, nejednoho uživatele tím doslova nadchnul. Jak se však nyní zdá, toto nadšení bylo mnohem větší než se zprvu mohlo zdát. Jablíčkáři totiž vzali objednávky novinky doslova útokem, čímž jí velmi rychle vyprodali a prakticky po celém světě tak nadělali Applu pomyslné vrásky na čele. Dostupnost jeho reproduktoru je totiž téměř všude velmi špatná. 

Zatímco v domovině Applu jsou dodací doby reproduktoru pořád vcelku slušné, v Evropě již naprostá většina zemí, ve kterých kalifornský gigant novinku “na přímo” přes svůj Online Store či Apple Store prodává, hlásí vyprodáno. Například v Británii, Francii nebo Španělsku hlásí Online Store Applu u HomePodů mini dodání za pět až šest týdnů a to jak v bílé, tak vesmírně šedé variantě. Ještě hůř jsou na tom v Německu, ve kterém je Apple schopen novinku dodávat za šest až sedm týdnů – tedy jinými slovy na začátku příštího roku. Je tedy naprosto jasné, že poptávka o novinkách je enormní a Apple jí absolutně nezvládá skrze svůj dodavatelský řetězec uspokojovat. 

S trochou nadsázky se dá říci, že problémy s dostupností HomePodu mini jdou jednoznačně na vrub Applu, který se evidentně nepoučil z vydání původního HomePodu. I ten byl totiž krátce po startu prodejů nedostatkovým zbožím, na které museli jablíčkáři čekat v lepším případě několik týdnů. Záhy se však ukázalo, že nadšení z obřího zájmu bylo předčasné a jakmile se zájem přelil, začaly prodeje reproduktoru strmě klesat. To se však u HomePodu mini s ohledem na jeho šikovné funkce i cenu tak úplně očekávat nedá. 

Dnes nejčtenější

.