Zavřít reklamu

Ačkoliv o dostupnosti chytrého reproduktoru HomePod v našich luzích a hájích ještě prakticky nic nevíme, na portálu jednoho z předních českých prodejců elektroniky se dnes objevila jeho cena. Pokud jste však doufali, že se bude jeho cena pohybovat jen lehce nad cenou, kterou si účtuje v USA, budete nejspíš zklamaní.

Mlčení ohledně ceny prolomil jako první obchod CZC.cz, který na svém eshopu zveřejnil u vystavovaných HomePodů cenovku 12 490 Kč s tím, že je jeho dostupnost ještě nezná. Cena HomePodu je tak o poznání vyšší, než v USA a diametrálně se rozchází i s našimi předchozími odhady. Američané si totiž odnesou HomePod za cenu 349 dolarů bez veškerých poplatků a daní, které jeho cenu ještě o něco pozvednou. V našich končinách jsme proto kalkulovali spíše s cenou mezi deseti až jedenácti tisíci, jelikož nás k ní hrubé výpočty založené na porovnání cen v USA a v Čechách přivedly. Jak se však zdá, připlatíme si ještě o pár stokorun více.

homepod cena

Těžko v tuto chvíli říci, zda je cena u již zmíněného obchodníka skutečná či s ní bude ještě hýbat. Faktem však je, že 12 490 Kč je za reproduktor, u kterého využije valná většina českých uživatelů jen a pouze přehrávání hudby, poměrně hodně. Třeba nás však Apple překvapí a již brzy nám představí česky mluvící Siri, díky které by možná začalo o této hračce uvažovat daleko více česky mluvících zákazníků. Nechme se však překvapit.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.