Zavřít reklamu

Krátce po představení nových Maců s novými procesory Apple Silicon M1 jsme psali o tom, že na vydání zareagovala i společnost Maxon, která vydala aktualizovanou verzi svého populárního a respektovaného benchmarku Cinebench, který alespoň na poli počítačů nabídne o něco lepší porovnání, než třeba Geekbench. Nyní se na webu začaly objevovat první výsledky které ukazují, jak na tom nové Macy ve skutečnosti jsou.

A výsledky opravdu stojí za to. Nový 13″ MacBook Pro s M1 procesorem, tedy ve specifikaci s 8jádrovým CPU a 8jádrovou GPU a 8GB RAM, dosáhl dle databáze výsledků na skóre 1 498 bodů v jednovláknovém testu a 7 508 ve vícevláknovém testu. Pokud zasadíme tyto výsledky do kontextu a porovnáme je například s loňským 16″ MacBookem Pro ve vrcholné konfiguraci s procesorem Intel i9, ten si ve vícevláknovém testu odnáší skóre kolem 8 800 bodů. Základní 16″ MacBook Pro pak 1 113, resp. 6 912 bodů. Předešlá generace MacBooku Air pak v tomto testu dosahuje na výsledek 1 119, resp. 4 329 bodů.

Jak je tedy patrné z předešlého odstavce, výkon nového procesoru Apple Silicon M1 nejen že zcela deklasuje předešlý MacBook Air, ale také základní konfiguraci daleko výkonnějšího 16″ MacBooku Pro (alespoň co se výkonu CPU týče). Na webu se od včerejška začínají objevovat také první recenze, které výše popsané potvrzují, ale nad rámec toho nabízí komplexnější zhodnocení nových Maců a je třeba zmínit, že si novinky odnáší výhradně slova chvály (až na opět tragickou FaceTime kameru).

Dnes nejčtenější

.