Zavřít reklamu

Ačkoliv máme komunikační aplikace ve svých telefonech nainstalovány proto, abychom přes ně mohli komunikovat s okolím, čas od času se můžeme dostat do situace, kdy okolím být rušeni nechceme – a to třeba i dlouhodobě. Přesně pro tyto případy proto mnozí provozovatele komunikačních aplikací zavedli vychytávku ve formě možnosti ztlumení chatu na určitou dobu, která nám právě snadnou ignoraci určitého člověka či skupiny umožňuje. A právě tato vychytávka se nyní dočká ve WhatsApp solidního vylepšení. 

Doposud bylo možné vlákna chatu ve WhatsApp ztlumit buď na 8 hodin, týden nebo na jeden rok. Právě poslední možnost se však nyní rozhodl Facebook v aplikaci WhatsApp přepracovat tak, aby plnila svůj účel lépe než předtím – tedy aby umožnila uživatelům umlčet protistranu na co nejdelší dobu. Umlčení na rok proto nahradilo umlčení navždy, které je logicky časově nelimitované a tudíž je jeho deaktivace nutná provést manuálně a nikoliv počkat na automatické zrušení po určité době. Poměrně zajímavé je, že tento update WhatsApp testoval v uplynulých měsících v naprosté tajnosti a svět se o něm dozvídá tak až nyní, kdy jej začíná pozvolna uvolňovat mezi lidi. Nutno nicméně podotknout, že jsou z této novinky zatím uživatelé naprosto nadšení a sociální sítě plní děkovnými reakcemi.

Ztlumení vláken chatu je ve WhatsApp naprosto jednoduchou záležitostí. Stačí totiž de facto jen otevřít aplikaci a swajpnutím zprava doleva u vlákna, které chcete ztlumit, vyvolat další možnosti, ve kterých právě možnost Ztlumit uvidíte. Pak už si jen stačí vybrat, zda vám bude ignorace vlákna stačit na osm hodin, týden nebo preventivně navždy. Jak již bylo zmíněno výše, pro zprovoznění novinky je zapotřebí nainstalovat si nejnovější dostupné verze WhatsApp, které jsou uvolněné jak pro iOS, tak Android. 

Dnes nejčtenější

.