Zavřít reklamu

Jablíčkářský den D letošního roku je konečně tu. Na pulty obchodů totiž konečně dorazila nová generace iPhonů, kterou se Apple opět pokusí podmanit si trh se smartphony. Nám se jako již tradičně podařily novinky do redakce hned první den prodejů sehnat, díky čemuž vám o nich budeme moci naservírovat celou řadu novinek v čele s unboxingy, prvními dojmy a recenzemi. A právě první rozbalovačku máme nyní před sebou – konkrétně tu levnějšího iPhonu 12. 

Nový iPhone 12 se nám do redakce podařil ukořistit v nové zelené barvě, což jste ostatně velmi pravděpodobně poznali už z náhledové fotky tohoto článku – respektive pak z krabičky, která je na ní vyobrazena. Právě na tu jsem byl osobně opravdu dost zvědavý, jelikož se jí Apple rozhodl po mnoha letech výrazně přepracovat, čímž jí pro ty z nás, které její původní provedení trochu nudily, ozvláštnil. A abych byl upřímný, ozvláštnil jí opravdu dost, byť sám zatím nevím, jestli v dobrém nebo špatném slovasmyslu. Přeci jen, změna jejích rozměrů může působit jak cool, tak i low-costově, což s ohledem na obsah, který ukrývá, žádná výhra není. 

Zatímco rozvržení prvků na krabičce – tedy nápisů iPhone, log Apple, samolepek s technickými specifikacemi na spodku a vyobrazení telefonu na horní straně – se nemění, její vnitřní obsah ano a to opravdu dost. Kromě iPhon, který má na sobě nově nikoliv průhlednou folii pro ochranu displeje, nýbrž neprůhlednou, v něm totiž naleznete už jen metrový USB-C/Lightning napájecí kabel a manuály spolu. Ty navíc nejsou tentokrát v žádné velkorysé složce, na které jsme byli zvyklí, ale připomínají spíše malé leporelo, na které si možná ještě vzpomenou majitelé starých iPodů shuffle. Poměrně zajímavé pak bylo zjištění toho, že balení obsahuje jen jednu nálepku jablíčka, což jsem upřímně též moc nepochopil. Folie se samolepkou je totiž tenoučká a výrobní cena této prkotinky zcela určitě nulová. Jako nejpravděpodobnější vysvětlení se tak jeví další snaha o šetření přírody ve formě eliminace odpadu z nálepek, což se mi však zdá celkem nešťastné. Nikoliv však proto, že bych ochraně přírody nefandil, ale spíš proto, že mi podobné snahy už připadají takříkajíc “na sílu”. Dost ale bylo řádků o rozbalování iPhonu 12. Za pár minut vám na Letem světem Applem naservírujeme i naše první dojmy z tohoto telefonu. 

  • iPhone 12 můžete zakoupit kromě Apple.com například na Alze

Dnes nejčtenější

.