Zavřít reklamu

Apple dnes společně se zahájením prodejů iPhone 12 Pro začal prodávat také bezdrátovou nabíječku MagSafe. Na tu se samozřejmě podrobně podíváme v naší recenzi, ovšem vzhledem k tomu, že se jedná o první bezdrátovou nabíječku z dílny Applu, zaslouží si naši pozornost také co se unboxingu a prvních dojmů týká. V balení tentokrát nenaleznete nic kromě samotné nabíječky a pár dokumetů o shodě a bezpečnostních certifikacích. Balení je stejné jako v případě například sluchátka nebo adaptérů. Žádná zajímavost ani změna se tedy na tomto poli nekoná.

Nabíječka působí, jak je u Applu zvykem, velmi kvalitním dojmem, ovšem její kabel, který je zakončen USB-C na mě působí ještě obyčejněji než klasické nabíjecí kabely od Applu. Uvidíme tedy, kolik toho vydrží, vzhledem k tomu, že je k nabíječce pevně napojen a nelze jej vyměnit. Samotná nabíječka je skutečně miniaturních rozměrů. Pokud si chcete její velikost nejlépe představit, stačí si vzít do ruky 250ml plechovku s Colou a máte rozměr, kterému odpovídá MagSafe. Nabíječka je zhruba o 1/3 tenčí než samotný iPhone. Zatímco starší iPhony jsou s ní plně kompatibilní, ale nevyužijete u nich magnetickou funkci, v případě iPhone 12 Pro, máte možnost nabíječku jednoduše magnetem přicvaknout k jeho zadní části.

To sice působí na první pohled jako skvělé řešení, ovšem má to i svou velmi stinnou stránku. Z bezdrátové nabíječky se totiž rázem stává drátová, protože magnet je skutečně velmi silný a odpojit nabíječku od iPhone vyžaduje práci obou rukou, stejně jako když vytáhnete kabel z Lightning konektoru. Pokud máte obaly s integrovaným magnetem, například jako jsou ty od společnosti Pitaka, funguje s nimi MagSafe stejně jako s iPhone 12 Pro. Na to, jakou rychlostí nabíjí, jaké jsou její plusy a mínusy, se podíváme co nejdříve v naší recenzi.

Dnes nejčtenější

.