Zavřít reklamu

Doba velkých nevzhledných nabíjecích adaptérů k Macům či iPadům je dle všeho pryč. Apple se totiž nedávno konečně rozhodl vstoupit do světa GaN nabíječek, které jsou technologicky modernější než dosud využívané křemíkové verze, a jak se zdá, opouštět jej zatím nehodlá. Po uvedení 140W GaN nabíječky pro 16“ MacBook Pro totiž představil spolu s 15“ MacBookem Air svůj druhý GaN adaptér – konkrétně 70W jednoportový. A jelikož jej již stihli experti z ChargerLAB rozebrat, můžeme se podívat, jak vypadá uvnitř. Ostatně, video rozborky naleznete níže. 

70W adaptér je podle slov Applu potřeba k rychlonabíjení 15“ MacBooku Air, který díky němu nabijete za půl hodiny z 0 na 50 %. Jen pro představu, 13“ MacBook Air si pro stejné nabití vystačí se 67W adaptérem. Poměrně úsměvné je přitom to, že nová 70W adaptér je díky GaN menší než klasický křemíkový 67W adaptér. 

apple-70w-usb-c-gan-charger-size.jpg

Fajn je nicméně to, že pokud vás rychlonabíjení láká, můžete po 70W GaN adaptéru sáhnout bez jakéhokoliv příplatku, jelikož Apple dává na výběr mezi ním a 35W dvouportovým adaptérem, který zase bohatě stačí pro pomalé nabíjení a zároveň je schopen napájet skrze druhý USB-C port i další zařízení. 

Dnes nejčtenější

.