Zavřít reklamu

iPhone 7 without 3,5mm jack iconSvětlo světa spatřily nové fotografie a video údajného adaptéru pro připravovaný iPhone, který by měl postrádat 3,5 mm jack konektor pro sluchátka. Právě to chce Apple vyřešit spekulovaným adaptérem z lightning konektoru na 3,5 mm jack. Adaptér z fotografií byl údajně získán přímo z továrny Foxconnu ve Vietnamu a vzhledově vypadá opravdu jako originální Apple příslušenství.

Kabel adaptéru se jeví jako krátký a vizuálně podobný běžným adaptérům od Applu, které se prodávají na jejich internetových stránkách. Na videu je vidět, že pokud je adaptér zapojen do zařízení se systémem iOS 9 nebo nižším, zobrazí se uživateli zpráva ohledně nekompatibility softwaru, ale při použití na zařízení s iOS 10 beta adaptém funguje bez jakýchkoliv problémů. Autor videa rovněž konstatuje, že pokud jsou sluchátka zapojena do standardního konektoru sluchátek na aktuálním iPhonu a zároveň do adaptéru připojeného k lightning konektoru, přístroj upřednostňuje pro výstup zvuku právě lightning konektor.

iPhone-7-lightning-to-3

I když by tento adaptér mohl být pořád výrobkem nějaké třetí strany, zapadá do Apple designu a jeho schopnost fungovat s velkým počtem sluchátek s 3,5 mm konektorem ukazuje, že je zde větší šance na autentičnost než u předchozí spekulace a „úniku“ Apple EarPods s lightning konektorem. Posunutí kovové části ke straně může být způsobeno pouze výrobní vadou.

Bez ohledu na to, zda je tento uniklý adaptér originálním produktem společnosti Apple nebo ne, řešení od Applu bude nepochybně elegantnější než většina ostatních řešení třetích stran, ale to nemění nic na tom, že je stále mnoho uživatelů proti odstranění konektoru pro sluchátka, protože chtějí používat klasická drátová sluchátka a nechtějí svá zařízení stále nabíjet.

iPhone-7-lightning-to-3

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.