Zavřít reklamu

Letošní rok by mohl být na poli Maců extrémně zajímavý. Před pár hodinami totiž unikly díky zdrojům portálu 9to5mac informace o tom, že Apple pracuje na profesionálním hybridu Macu mini a Pro. Od modelu mini by si měl půjčit myšlenku kompaktnosti, od verze Pro zase výkon. 

Podle dostupných informací má mít Apple v současnosti ve vývoji dvě verze Macu Studio, přičemž jedna má být osazena již představeným čipem M1 Max a druhý pak dosud nepředstaveným, o poznání výkonnějším čipem z rodiny Apple Silicon. Zařízení je vyvíjeno pod kódovým označením J375 a velmi pravděpodobně je stejně jako Mac Pro a Pro Display XDR koncipováno coby “součást setu” s chystaným 7K displejem, o kterém si můžete více informací přečíst zde. 

V současnosti bohužel nevíme, kdy přesně může Apple nový Mac Studio představit, stejně jako je záhadou jeho cena. Nicméně vzhledem k tomu, že se má jít dle všeho o náhradu nynějšího Macu Pro s Intelem by dávalo smysl představení tohoto zařízení ke konci letoška, kdy se právě s dokončením přechodu na procesory Apple Silicon počítá. Co se pak týče ceny, vzhledem k brutálnímu výkonu v kombinaci s dalšími profesionálními parametry je více než jasné, že se o levnou záležitost jednat nebude. 

Macy lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.