Zavřít reklamu

DualShock 4 iconSpolečnost Sony včera představila nový USB adaptér, který umožňuje bezdrátově spojit oblíbený herní ovladač DualShock 4 s PC nebo Macem. Někteří z vás si nyní řeknou, že to přece bylo možné i doposud, a to buďto pomocí USB kabelu nebo dokonce i bezdrátově přes Bluetooth. To je sice pravda, ale nemohli jste využít všechny funkce a tlačítka, která DualShock 4 nabízí a právě to se s příchodem nového adaptéru mění.

Uživatelům tak bude díky adaptéru jejich herní ovladač od Sony fungovat přesně jako na herní konzoli. Po připojení k Macu tak budou fungovat všechna tlačítka, páčky, touch pad, světelný indikátor, pohybové senzory, vibrace a pokud to hra bude podporovat, tak i stereo jack.

Navíc adaptér lze také použít s PS4 Remote Play, tedy službou, která umožňuje streamovat hry z PS4 do Macu nebo PC. Nový DualShock 4 USB Wireless Adapter se zanče prodávat na začátku září za 24,99 dolarů, což je nějakých 605 Kč.

Sony kromě nového adaptéru oznámilo také, že služba PlayStation Now vyjde brzy i pro Windows, tudíž majitelé PC si budou moci zahrát exkluzivní tituly pro PS3 taky na svém počítači. PlayStation Now bude brzy spuštěna v Evropě a začne se rošiřovat i ve Spojených státech. Sony navíc uvedlo, že zvažuje vydat PS Now i pro Mac, ale momentálně žádné další informace nemáme.

DualShock 4 USB Wireless Adapter
DualShock 4 USB Wireless Adapter Mac
DualShock 4 Mac adapter

Dnes nejčtenější

.