Zavřít reklamu

Když minulé úterý Apple světu představil novou generaci iPhonů trochu netradičně ukázal spolu s ní i celou řadu doplňků v čele s kryty a obaly. S ohledem na to, co vše oproti předešlým rokům nabízí, se však této skutečnosti nelze divit. MagSafe kryty jsme si na našem magazínu rozebrali již poměrně podrobně, nyní přichází na řadu druhý typ ochrany pro novinky – konkrétně návlek nebo chcete-li rukáv, jak sám Apple kryt při jeho představení nazval. Ten totiž vyvolal možná trochu nečekaně mezi uživateli spoustu otázek, které se točily mimo jiné kolem možné funkce Always-on.  Právě tu totiž připomínaly zobrazené hodiny v průřezu rukávu. Pravda je ale někde úplně jinde. 

Pokud jste i vy doufali, že se “dvanáctky” naučí alespoň při zasunutí v krytu zobrazovat Always-on čas na displeji, jste na omylu. Nic takového se totiž ani letos nestane. Zobrazený čas je totiž klasicky promítnutý na odemčeném a tedy i rozsvíceném displeji, byť se to na první pohled tak jevit nemusí. A jak Apple docílí toho, aby se pozadí za hodinami vždy shodovalo s barvou rukávu? Poměrně jednoduše. V krytu je totiž umístěn NFC čip, který iPhone po vsunutí přečte a následně své pozadí přebarví do odstínu krytu. Samozřejmě pak platí, že se hodiny ve výřezu objeví jen ve chvíli, kdy je telefon uživatelem zvednut, což mu zajistí mimo jiné i úsporu energie. 

Podtrženo, sečteno – přestože se mohlo na první pohled zdát, že jsou nové rukávové kryty svým způsobem fádní, opak je pravdou. Nabízí totiž vychytávky, kterými se jejich předchůdci pochlubit v žádném případě nemohou. Díky tomu se tak pro uživatele stanou zcela určitě velmi zajímavou volbou ochrany jejich zařízení. Kdy se začnou prodávat a kolik budou stát je nicméně zatím bohužel nejasné. 

Dnes nejčtenější

.