Zavřít reklamu

Po zveřejnění nových iPhonů se okamžitě začala otáčet ozubená kolečka analytiků, kteří začali řešit, kolik toho Apple stihne v letošním velice neobvyklém roce prodat. Jak se zdá, i přes o něco opoždění start a i přes komplikace spojené s koronavirem to nakonec pro Apple nemusí dopadnout vůbec špatně. Zájem o novinky je obrovský. To je patrné také z takřka neustálého posouvání doby dodání nových iPhonů, které je možné zkontrolovat na českém webu Applu. Zdá se, že se lidem nové iPhony líbí a Apple tak má opět solidně nabito.

U vrcholných modelů se toho z hlediska ceny oproti loňsku moc nezměnilo, cenová politika u základních modelů zůstala totožná. V případě, že si budou chtít uživatelé připlatit za paměť navíc, však v porovnání s loňskými modely pár stovek ušetří.

Levnější iPhony 12 sice meziročně trochu podražily, nově však Apple nabízí iPhone 12 mini, který bude s největší pravděpodobností obrovským prodejním hitem. I když na tuto konkrétní verzi začnou předobjednávky až 6. listopadu.

Tento posun může mít velice logické vysvětlení, neboť se dá očekávat, že půjde o nejpopulárnější z nových iPhonů. Dává tak smysl trh uspokojit s ostatními modely a jak výrobcům (Foxconn), tak dodavatelům dát nějaký čas na přípravu druhé vlny zájmu. V tomto ohledu je třeba brát v potaz zejména vytíženost linek u TSMC, která vyrábí 5nm procesory A14 Bionic. Výrobní kapacita linek na tyto čipy je omezená, Apple jí navíc vytěžuje také čipy pro nové iPady.

Dnes nejčtenější

.