Zavřít reklamu

Představení nové generace iPadů Pro už klepe na dveře. Od prezentace, na které by je měl Apple světu ukázat, nás totiž dělí posledních osm dní, díky čemuž začíná natěšenost jablečných fanoušků gradovat. Přestože víme o tomto chystaném produktu již spoustu informací, na světlo světa se dostávají další a další koncepty, které nás mají na jeho příchod dokonale navnadit. Jeden takový vám proto přinášíme i dnes. 

Jak můžete vidět v galerii výše, od nových iPadů Pro se očekávají výrazně užší rámečky okolo displeje, díky čemuž budou designově připomínat bezrámečkové iPhony. Kvůli úzkým rámečkům se však musíme rozloučit s Touch ID a Home Buttonem, které nahradí Face ID a ovládání gesty. To je ale naštěstí skutečně velmi příjemné a již po pár desítkách minut si na něj každý uživatel navykne. 

Velké změny se dočká spodek iPadu, konkrétně jeho konektor. Apple by měl totiž podle všech dostupných informací nasadit kvůli podpoře 4K displejů USB-C, které nahradí stávající Lightning. Krom Lightningu by ale měl z iPadu Pro zmizet i 3,5 mm jack konektor, se kterým jsme se před lety rozloučili i u iPhonů. Změn se ale dočkají i záda, na která přibude nový magnetický konektor pro připojování příslušenství. Kolem čočky fotoaparátu pak Apple “vytáhne” hliníkové šasi po vzoru iPhonu 7, čímž mu zajistí daleko lepší ochranu. 

Ačkoliv je v tuto chvíli těžké říci, v jakých barevných variantách iPad Pro dorazí, na konceptu si jej můžeme prohlédnout jak ve vesmírně šedé, tak i ve zlaté či růžové. Krom těchto barevných provedení se pak dá očekávat i klasická stříbrná varianta, která je ve světě též velmi oblíbené. 

iPad-final-fb

Dnes nejčtenější

.