Zavřít reklamu

V iOS App Storu najdete poměrně velké množství aplikací, které vám umožní ovládat kurzor na obrazovce vašeho Macu prostřednictvím iPhonu nebo iPadu. Jednou z nich je El Trackpad, která – jak název napovídá – neučiní z vašeho jablečného tabletu či smartphonu pouhou náhradu myši, ale dovede ve velké míře nahradit trackpad.

Díky aplikaci El Trackpad můžete na displeji svého iPhonu či iPadu provádět multitouch gesta, jako je rolování, přibližování a oddalování a řadu dalších, která důvěrně znají majitelé MacBooků nebo Magic Trackpadů. Po instalaci aplikace El Trackpad a spárování příslušného iPhonu či iPadu s vaším Macem můžete na displeji daného mobilního zařízení využít například gesto klepnutí dvěma prsty coby kliknutí pravým tlačítkem myši, procházet obsah na obrazovce vašeho Macu pomocí posouvání dvou prstů po displeji vašeho mobilního zařízení, ale třeba také otáčet různé objekty, aktivovat Mission Control nebo spustit aplikaci Exposé.

El Trackpad nabízí také možnost přizpůsobení směru rolování, aktivace Smartzoom pro přiblížení nebo oddálení obsahu na obrazovce dvojím klepnutím a další možnosti přizpůsobení. Nastavení i používání aplikace El Trackpad je velmi jednoduché a nevyžaduje žádné složité kroky navíc – stačí jen aplikaci stáhnout z App Storu a nainstalovat její verzi i na váš Mac. V Předvolbách systému na daném Macu pak stačí jen povolit přístup aplikace k funkcím zpřístupnění. Snad jediným negativem aplikace je fakt, že je zapotřebí připojit mobilní zařízení k Macu za pomoci USB kabelu, nefunguje tedy bezdrátově. El Trackpad je ke stažení na App Storu zdarma, jedná se ale o týdenní zkušební verzi. Plná verze vás jednorázově vyjde na 99 korun.

Dnes nejčtenější

.