Zavřít reklamu

Většina uživatelů používá Google Mapy například pro satelitní zobrazení některých lokalit, pro plánování trasy, anebo třeba pro možnost projít se ulicemi světa pomocí Street View. Google Mapy ale nabízí mnoho dalších různých funkcí. Osobně čas od času využiju funkce pro změření vzdálenosti mezi dvěma body vzdušnou čarou. Pokud se chcete dozvědět, jakým způsobem lze na Macu ve webovém rozhraní Google Maps jednoduše změřit vzdálenost, tak pokračujte ve čtení.

Jak na Macu v Google Mapách jednoduše změřit vzdálenost

V případě, že chcete na Macu v Google Maps změřit vzdušnou čarou vzdálenost mezi dvěma body, tak se prvně přesuňte na stránky map od Googlu pomocí tohoto odkazu. Jakmile tak učiníte, tak si vyhledejte na mapě místo, kde chcete provést měření. Na první bod, odkud má měření začít, klepněte dvěma prsty (pravým tlačítkem), a poté z menu, které se zobrazí vyberte možnost Změřit vzdálenost. Tímto se jednak na mapě zobrazí první bod, a jednak se objevíte v rozhraní pro měření vzdálenosti. Nyní už jen stačí, abyste se pohybovali na mapě a klasickým kliknutím zaznamenávali další body pro měření vzdálenosti. Údaj vzdálenosti se vám poté zobrazí buď u jednotlivých úseček, anebo níže v tabulce.

V případě, že chcete změřit vzdálenost klasickým způsobem, tedy ne vzdušnou čarou, tak je postup velmi podobný. Opět se pomocí tohoto odkazu přesuňte do webového rozhraní Google Maps a přesuňte se k prvnímu bodu, odkud má měření začít. Zde poté klepněte dvěma prsty (pravým tlačítkem) a z menu vyberte možnost Trasa odtud. Poté se přesuňte do na druhé místo, kde opět klikněte dvěma prsty a z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Trasa sem.

Dnes nejčtenější

.