Zavřít reklamu

QNAPV dnešnom diely seriálu o QNAP sa pozrieme na veľmi jednoduchú možnosť nastavenia vzdialeného prístupu na vaše NAS. Spoločnost QNAP ma službu ktorá zabezpečuje vzdialený prístup na vaše NAS nech ste hocikde na svete. Ide o službu MyQnapCloud cez ktorú si vytvoríte konto.

Prihlásime sa do webového rozhrania a nájdeme aplikáciu myQNAPCloud klikneme Začíname ktoré nám spustí konfiguráciu a dáme Spustiť. V ďaľšom ktoru sa prihlásime s kontom ktoré sme si vytvorili na stranka myqnapcloud.com a dáme pokračovať.

5 copy

Po prihlásení nás aplikácia vyzve na nastavenie mena pod ktorým bude NAS v konte vystupovať.

6 copy

Po nastavení mena si vyberiete služby ktoré sa nastavia automaticky pre využívanie služby a zvolíme či chceme používat NAS v režime publik alebo private, pripadne moznosť Custom je na to aby ste si nastavili každú službu zvlášť.

7 copy

Keď toto nastavíme máme hotovo, prebehne automatická konfigurácia ktorá zabezpečí všetko potrebné pre prístup k NAS. Týmto odpadá nutnosť konfigurácie routra pre menej nadaných užívateľov.
Na poslednom obrázku je vidno je aj ked sa na stránke myqnapcloud.com prihlásite svojím kontom ešte stále sa musíte prihlásiť aj do NAS.

Ako som už písal je to pohodlná možnosť prístupu odkiaľ koľvek zo sveta ku svojím dátam bez nutnosti zdĺhavého nastavovania. Dúfam, že vám článok pomohol v konfigurácii a ďakujeme spoločnosti QNAP za zápožičanie NAS TS-253A-4GB.  Veškeré další informace o řešeních QNAP pro Mac se dozvíte přímo na oficiálních stránkách společnosti QNAP pro ČR. Sledovat se vyplatí také Facebook skupinu QNAP Czech Republic, na které se dozvíte o všech novinkách, které společnost uvádí na trh.

9 copy

Dnes nejčtenější

.