Zavřít reklamu

Současná situace setkáním s přáteli a rodinou „naživo“ zrovna nepřeje. Lidé se proto uchylují k využívání různých komunikačních aplikací, které jim pomohou zůstat v kontaktu s blízkými alespoň na dálku. Jednou z nejoblíbenějších aplikací tohoto typu je WhatsApp, která kromě jiného umožňuje také skupinové videohovory. V současné chvíli je možné prostřednictvím aplikace WhatsApp provádět videohovor pouze mezi čtyřmi uživateli naráz. Změny v nejnovější betaverzi WhatsAppu ale naznačují, že by se toto číslo mohlo již brzy zvýšit. Vzhledem k tomu, že řada ostatních messengerů umožňuje videohovory až pro desítky účastníků, by šlo jistě o vítanou změnu.

Platforma WhatsApp se může celosvětově pochlubit více než dvěma miliardami aktivních uživatelů, což z ní dělá jednu z nejpopulárnějších aplikací pro komunikaci. Podle posledních zpráv to vypadá, že se navíc dočká výrazného vylepšení. Tvůrci WhatsAppu mají totiž podle všeho v plánu opravdu výrazně navýšit počet lidí, kteří se mohou zúčastnit hromadného videohovoru. Zatím ale bohužel není jasné, o kolik uživatelů přesně půjde. To, že WhatsApp omezoval videohovory jen na čtyři účastníky, je z řady důvodů zarážející. WhatsApp totiž spadá pod společnost Facebook, přičemž Facebook Messenger povoluje videohovory až pro padesát uživatelů.

Aplikace WhatsApp je u spousty uživatelů oblíbená mimo jiné také proto, že nabízí u všech forem komunikace – včetně hlasových a videhovorů – koncové šifrování. To ale mohlo být také důvodem tak velkého omezení počtu uživatelů u videohovorů. Změny, které byly zavedeny v betaverzi aplikace WhatsApp, ale nemusí být nutně zavedeny i u plné verze. Není ani nijak zaručené, že pokud ke změnám opravdu dojde, přinese je hned příští aktualizace WhatsAppu. Zároveň se dá ale předpokládat, že vzhledem k současné situaci budou tvůrci WhatsAppu chtít přijít s vylepšením co nejdříve, aby vyšli vstříc potřebám uživatelů v době globální koronavirové pandemie.

Dnes nejčtenější

.