Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár týdny by valnou většinu jablíčkářů nejspíš ani nenapadlo, že se budou letošní iPhony jmenovat jinak než 11 a 11 R, dnes je již vše jinak. Před pár týdny se totiž začalo čile spekulovat o označení “Pro” pro prémiové modely, které následně potvrdilo hned několika na sobě nezávislých zdrojů. Potvrzení jsme se dnes dočkali i od zdrojů agentury Bloomberg, která se v tomto ohledu řadí již řadu let mezi ty nejpřesnější. Potvrzení od ní tak lze brát de facto jako předčasné oficiální odhalení názvu Applem. 

Zdroje Bloombergu potvrdily, že prémiové modely se dočkají označení Pro a jmenovat se tedy budou iPhone 11 Pro. Bohužel však neuvádí, zda dostane větší model do názvu i “Max” či “Plus”, nebo zda mezi prémiovými modely nebude již Apple v názvech rozlišovat, jak to dělá třeba u MacBooků Pro nebo iPadů Pro. Nástupce iPhonu XR pak dostane název iPhone 1 Díky nasazení nového názvosloví jablečných telefonů tak bude moci Apple příští rok bez problému na tyto názvy navázat, což bylo v loňském roce kvůli předloňským iPhonům 8 a X, které dosavadní názvosloví značně “rozbily”, poměrně obtížné. Kromě Applu si díky novým názvům zřejmě oddechnou i samotní uživatelé, pro které bude orientace v jeho modelové řadě o poznání jednodušší. 

Jsou to právě názvy, co vyvolávalo v minulém roce v souvislosti s iPhony možná ještě větší diskuze než vylepšení, která přinesly nejnovější modely. Mnozí jablíčkáři se ptali například na to, co přesně znamená zkratka XR či proč se Apple rozhodl pro zrušení názvu “Plus” a nasazení “Max”. Název iPhone XS Max totiž mnohým ze začátku příliš nevoněl. Snad bude tedy letošek v tomto ohledu jiný a i zvolené názvy budou podle gusta uživatelů. 

Dnes nejčtenější

.