Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár týdny považoval svět bezdrátovou nabíječku Apple AirPower za mrtvou, nyní se zdá, že tomu tak v žádném případě není. Apple totiž začal na tomto produktu podle dostupných informací opět pracovat a jak se zdá, tentokrát je úspěšnější než před více než rokem, kdy se právě kvůli problémům s vývojem rozhodl nabíječku odpískat. Prototypy AirPower 2. generace, zda-li se tedy vůbec dá nová AirPower za druhou generaci považovat, už jsou dokonce testovány jejími tvůrci doma, díky čemuž se dozvídáme prakticky denně nové a nové informace nejen o jejích technických specifikacích, ale i designu. 

O design AirPower se se světem nyní podělil leaker Jon Prosser, který o této nabíječce informuje v posledních týdnech pravidelně. Prosserovy zdroje totiž pochází přímo z Applu, díky čemuž má mnohé informace doslova z první ruky. Ty mu tentokrát odhalily, že po designové stránce se bude nová generace AirPower velmi blížit původnímu produktu, přičemž stejné by měly být vzhledem k nutnosti pojmout několik zařízení pro nabíjení i její rozměry. Největší designovou změnou bude velmi pravděpodobně přesunutí zdířky pro USB-C či Lightning port, která byla u původní AirPower umístěna na rovné horní či spodní straně a nikoliv na zaobleném boku. Nynější AirPower má nicméně dorazit s konektorem na zaobleném boku a to zřejmě kvůli novému vnitřnímu rozvržení cívek a dalších komponentů, které si podobnou úpravu vyžadují. 

Nová verze AirPower
Zdroj: Twitter Jonna Prossera

Co se týče materiálů, Apple zatím u prototypů testuje kromě skla a plastů například i kůži a v tuto chvíli není zřejmě zcela přesvědčen o tom, jaký materiál je pro použití u nabíječky nejvhodnější. Dá se však očekávat, že po kůži by stáhl jen v nejkrajnějším případě, jelikož tento materiál mnozí lidé kvůli svým zásadám odmítají používat. Alternativy v podobě ekokůže se však zase nedají očekávat od Applu a tudíž se jako nejpravděpodobnější materiály jeví sklo a plasty. Jasněji však budeme v tomto ohledu mít až s blížícím se představením produktu, které je údajně naplánováno na konec letoška či maximálně začátek příštího roku. 

Dnes nejčtenější

.