Zavřít reklamu

Pokud si také rádi zavzpomínáte na staré časy a japonské tituly ve vás vzbuzují touhu okamžitě sáhnout po peněžence a hru si koupit, máme pro vás dobrou zprávu. Vývojáři ze Stegosoft Games přispěchali s novým přírůstkem s názvem Ara Fell: Enhanced Edition, který nás zavede zpět do 16-bitové éry a vezme nás do magického a kouzelného světa, kde nebude o dobrodružství nouze. Hra vyšla na PC sice již v roce 2016, ale od té doby prošla řadou předělávek a vylepšení, díky čemuž se na mobilních zařízeních dočkáme v podstatě nejlepší verze.

Znáte-li jednoduchou aplikaci RPG Maker, v níž si můžete vytvořit vlastní komplexní hru na hrdiny, pak nám jistě dáte za pravdu. Ač se totiž jedná o veskrze prostý program, který si v ničem nezadá s rozsáhlými enginy, jeho 16-bitová grafika a široká škála možností nabízí takřka neomezený počet způsobů jak si počin přizpůsobit k obrazu svému. Toho využili také vývojáři ze Stegosoft Games, kteří po dlouhé době přispěchali s vylepšenou verzí jejich hříčky Ara Fell, která je od nynějška dostupná také pro mobilní zařízení. Nechybí předělaný bojový systém, jehož akčnost a frenetičnost vás nenechá ani na chvíli vydechnout, nové schopnosti, úkoly a komplexní systém vylepšení zbroje a zbraní.

V žádném případě se tedy nejedná o pouhou jednohubku, kterou dohrajete za pár hodin. Ara Fell vám vydrží poměrně dlouho a nabídne také propracovaný příběh, kde není o emocionální zážitky a hluboká dilemata nouze. Vžijete se totiž do role Lity, která musí splnit důležitý úkol a postavit se všech nepřátelům, jenž jí budou stát v cestě. Pochopitelně budete muset prozkoumávat okolní prostředí a zákoutí obrovského herního světa, abyste našli potřebné vybavení a mohli s protivníky poměřit síly. V každém případě se jedná o zajímavý počin, který sice na první pohled vypadá jednoduše, ale pod povrchem se skrývá rozsáhlý RPG titul, který vás na pár desítek hodin zabaví. Zamiřte tedy na App Store a za příznivých 4.99 dolarů si Ara Fell pořiďte.

Dnes nejčtenější

.