Zavřít reklamu

Poslední dobou nás vývojáři doslova zaplavují RPG hrami a adventurami, především tedy z východu, kde si je většina podobných titulů podobná jako vejce vejci a jen málokterá hra nabízí něco nového a neokoukaného. To naštěstí není případ tvůrců z Bandai Namco, jejichž počiny vždy nabízí jak unikátní hratelnost, tak netradiční příběh a většinou se mohou pochlubit i propracovaným herním světem. Tentokrát si pro nás toto japonské studio připravilo RPG Black Clover Phantom Knights, které staví na anime předloze.

Jak jistě víte, na App Store je titulů z východu, zejména tedy Japonska, Jižní Koreji a Číny, nepřeberné množství. Drtivá většina z nich nabízí nesmyslné mikrotransakce, vizuální styl jako přes kopírák a nezapamatovatelný herní svět, který ničím nevyniká. Naštěstí tu ale máme vývojáři z Bandai Namco, kteří stále ví jak dělat kvalitní hry. Netrvalo dlouho a společnost přispěchala s počinem Black Clover Phantom Knights, jenž staví na populární předloze stejnojmenného anime a mangy. Nejedná se však o ledajaké RPG, hra totiž nabízí i strategické prvky, tvorbu vlastní družiny rytířů a pochopitelně známé postavy, jako je například Asta, Noelle, či Yami. V příběhu však zazní i další jména, která můžeme znát především z mangy. Samozřejmostí je vylepšování svých hrdinů, sbírání různých předmětů a líté souboje, kde bude hrát strategie prim.

Každá z postav bude mít totiž vlastní sadu útoků i silnějších schopností, které můžete v případě nouze využít. Hra nabízí také automatický mód, kdy budou jednotliví členové skupiny bojovat samostatně a vy se můžete zaměřit na samotnou taktiku. Zatím to nicméně vypadá, že se máme rozhodně na co těšit. Pokud si však východní hry instinktivně asociujete s mikrotransakcemi, nemusíte se bát. Vývojáři slibují, že půjde pouze o kosmetické úpravy a většina lidí půjde získat samotným hraním. Jak přesně ale bude celý systém fungovat se dozvíme až v roce 2020, kdy hra vyjde na iOS a Android. App Store sice naznačuje, že bychom se titulu mohli dočkat již 30. ledna, ale přílišné naděje bychom si raději nedělali. Řadíte-li se tedy mezi milovníky netradičních strategických RPG, rozhodně doporučujeme dát Black Clover Phantom Knights šanci a zaregistrovat se předběžné přes App Store, abyste zůstali v obraze.

Dnes nejčtenější

.