Zavřít reklamu

Za posledních pár měsíců nás vývojáři ze všech směrů doslova bombardují retro hrami, které často hrají na nostalgickou vlnu a snaží se zapůsobit právě svým vizuálem a poctivou hratelností. Doposud se tento trend týkal zejména adventur, arkádových počinů a nejrůznějších stříleček, ale naštěstí stále existují studia, která nezapomněla na starý dobrý žánr her na hrdiny. To je ostatně případ RPG Queen’s Wish: The Conqueror, které bylo oznámeno na začátku roku a nyní se chlubí datem vydání.

Staromilských a poctivých her na hrdiny je v dnešní době jako šafránu a jen málokterá si troufne připomenout nám staré dobré časy 90. let, kdy hrála prim hratelnost a příběh. Přesto se i v dnešní době někteří vývojáři přece jen k tomuto kroku odváží a vydají retro RPG, které sice nedosahuje dnešních standardů, ale zato je krásnou připomínkou dob minulých. Stejný osud potkal také hru Queen’s Wish: The Conqueror, která byla původně oznámeno na počátku roku, těsně po konci kampaně na Kickstarteru. Tvůrci chtěli zjistit, zda bude mít titul dostatečnou odezvu a nestačili se divit. Vybralo se více než třikrát tolik, kolik bylo na vývoj potřeba a na hlavu vývojářů ze Spiderweb Software se sneslo nespočet kladných komentářů. Hlavně díky tomu hra v září vyšla na Steamu a nyní přichází s oznámením, že si ji brzy zahrajeme i na mobilních zařízeních, včetně iOS.

Vžijeme se do role hrdinů v zemi Haven, kteří se musí postavit rebelům a dokázat, že jsou schopnými válečníky. Nepůjde však o pouhý boj dobra a zla, na který jsme zvyklí z drtivé většiny ostatních her. Bude totiž jen na nás, zda se rozhodneme držet plánu a opět si podmanit ztracené kolonie, nebo se obrátíme proti své domovině, celému království a přidáme se k jinému národu. Ty budou ve hře tři a pochopitelně si budeme moci zvolit, zda budou naši nepřátelé, nebo spojenci. V mnoha ohledech se titul podobá Mount and Blade či podobným strategickým RPG hrám, kde můžeme svého cíle dosáhnout několika metodami. Samozřejmě nebude chybět ovládání celé naší skupiny, bojování proti mýtickým stvořením v tahových soubojích a průzkum rozlehlého herního světa. Uvidíme, zda hra dokáže nabídnout kromě nostalgie také pořádnou dávku zábavy a desítky herních hodin. To se dozvíme až 4. prosince, kdy hra Queen’s Wish: The Conqueror vychází.

Dnes nejčtenější

.