Zavřít reklamu

V roku 2016 sme mohli byť svedkami príchodu titulu Eyes of Ara na obrazovky PC a Mac. Atmosférická adventúra plná logických hlavolamov a hádaniek zaujala nielen svojou myšlienkou, ale aj kvalitným grafickým spracovaním. Po solídnom úspechu a pozitívnych ohlasoch na spomínaných platformách, sa hra už čoskoro ukáže aj na zariadeniach s iOS.

Ide o atmosférický titul na štýl detektívky, v ktorom sa zmocníte úlohy rádiového technika a vydáte sa preskúmať neznámy zdroj rádiového vysielania. Ten sa nachádza v starom opustenom zámku, plnom nástrah a tajuplných zákutí. Rozsiahle gotické miestnosti vás preveria po strategickej stránke, pričom je v titule k dispozícii množstvo puzzle prvkov, ktoré čakajú na vyriešenie. Či už sa jedná o mechanické stroje na spôsob hlavolamov, alebo symboly, ktoré budú stredobodom vašej pozornosti, oči musíte mať otvorené na každom kroku.

Pomocou indícií a stôp, ktoré v priebehu hry odhalíte sa postupne bude vykresľovať história opusteného komplexu, ako aj informácie o jeho bývalých obyvateľoch. Kto vysiela záhadný signál a čo sa skrýva za tajuplnou históriou hradu? Na podobné, no aj oveľa záhadnejšie otázky odhalíte odpovede v pútavom príbehu, ktorý bude dostupný na iOS v plnej kompatibilite. Optimalizované bude ako užívateľské rozhranie, tak aj možnosť ovládania dotykovými joystickmi, preto sa bude bádanie po opustených miestnostiach na obrazovke iPhonu zdať viac než prirodzené.

Dokonca sa dočkáme aj niekoľkých noviniek a prídavkov, ktoré budu implementované priamo do mobilnej verzie. Tešiť sa tak môžeme na nový Journal System, ktorý má za úlohu vyhľadávať a zhromažďovať všetky nájdené knihy, poznámky a listy naprieč všetkými kapitolami hry. K tomuto „žurnálovému inventáru“ budeme mať prístup počas celého priebehu hry, bez ohľadu na to, v ktorej časti deja sa práve nachádzame. Určitého vylepšenia sa dočkal aj kamerový systém UI, ktorý prispôsobí veľkosť obrazu akémukoľvek zariadeniu. Nebude preto záležať na tom, či si hru chcete vychutnať na iPade či iPhone, prostredie bude vyzerať rovnako prehľadne na oboch platformách.

Hra síce vychádza až v priebehu budúceho mesiaca, no ak máte záujem, môžete si ju predobjednať hneď teraz.

  • Titul The Eyes of Ara vychádza už 12. júla (července) na zariadenia s iOS

[appbox appstore id1380630756]

Eyes of Ara

Dnes nejčtenější

.