Zavřít reklamu

Příchod levnější verze bezdrátových sluchátek Apple AirPods Pro se zdá čím dál pravděpodobnější. Zatímco ještě před pár měsíci jsme neměli o jejich vývoji žádné zprávy, v posledních týdnech se o nich hovoří takřka denně. Další potvrzení jejich vývoje a chystané výroby se objevilo dnes v noci. 

S další potvrzující zprávou o AirPods Pro Lite, jak se zatím novinka ve světě pracovně nazývá, přišel tchajwanský portál DigiTimes. Dle jeho zdrojů už má Apple sluchátka téměř dokončena a nyní začíná pomalu řešit, kdo je vyrobí. Ve hřeje hned několik firem, nejblíž dohodě však má být tchajwanská USI, které hraje do karet v současnosti i její umístění. Právě na Tchaj-wan totiž Apple kvůli koronaviru stěhuje výrobu mnoha produktů doposud vyráběných v Číně.

Ani tentokrát se bohužel nedozvídáme žádné konkrétní informace o vlastnostech těchto sluchátek. Jako nejpravděpodobnější se nicméně zdá to, že AirPods Pro Lite budou vypadat jako klasické AIrPods Pro a nabídnou i stejnou kvalitu zvuku, avšak budou okleštěna o aktivní potlačení okolního hluku a režim propustnosti – tedy dvě klíčové technologie AirPods Pro. Díky tomu je tak bude moci Apple prodávat levněji než klasickou verzi. 

Kdy přesně bychom se mohli novinky dočkat je dle zdrojů stále nejasné. Apple má však v současnosti velké problémy i s pokrytím poprávky klasických AIrPods Pro, takže se tak úplně nedá očekávat, že by na sebe v brzké době ušil další bič novými sluchátky a na krku měl hned problémy s dostupností obou modelů. Dá se totiž očekávat, že zájem o levnější AirPods Pro bude skutečně velký, jelikož mnozí uživatelé oceňují na “Pro” generaci nikoliv aktivní potlačení okolního hluku či režim propustnosti, ale “jen” jejich špunty. 

Dnes nejčtenější

.