Zavřít reklamu

Sníte o vlastním domě či jeho pronájmu na pláži nebo alespoň v nějakém menším městečku blízko moře například v Itálii, Španělsku nebo Portugalsku? Pokud vás právě tyto krajiny zajímají, pak musíte vyzkoušet aplikaci, kterou by se podle mě měla inspirovat nejedna realitní aplikace na našem trhu. Idealista je totiž přesně tím, co vám usnadní hledání a posune vás blíže vašim snům o ideálním letním sídle. Aplikace totiž umí něco, co ve světě realit není až tak obvyklé, a přitom je to pro zákazníka naprosto ideální.

Přímo na Google mapách, které Idealista používá, si totiž můžete prstem vyznačit oblast, ve které chcete hledat váš dům a aplikace vám ukáže všechny domy v dané oblasti. Můžete přitom využít klasického zoomu tak, jak jej znáte z Google Maps a označit oblast jen několika ulic nebo čtvrtí, ale také označit například celé západní pobřeží Itálie. V rámci dané oblasti se vám zobrazí veškeré domy, ve kterých následně můžete filtrovat a najít například jen ty, které jsou na prodej, na pronájem nebo například ty, jenž mají garáž a výhled na moře z terasy.

Pokud najdete vysněný dům. můžete si prohlédnout jeho popis, fotografie a také si jej přidat mezi oblíbené nebo jej porovnat v rámci některých kritérií s ostatními a zjistit, zda je cena za metr čtvereční v dané oblasti srovnatelná s ostatními domy, nebo se výrazně liší. K dispozici máte také kontakt přímo na majitele nemovitosti, kterému můžete zavolat, poslat mail anebo s ním zahájit chat přímo v rámci aplikace. V případě, kdy zjistíte, že na nabídce něco nesedí, můžete problémy nahlásit správcům aplikace k řešení.

Aplikace je k dispozici zcela zdarma jak pro iPhone, tak i pro iPad a využít ji můžete jak pro hledání ideálního letního sídla, tak pro hledání pronájmu na léto nebo jen tak pro snění o tom, kde byste jednou chtěli bydlet. Zároveň se můžete podívat na ceny v jednotlivých zemích a zjistit, jak se navzájem mohou lišit ceny mezi jednotlivými pobřežími.

Dnes nejčtenější

.