Zavřít reklamu

Jablečné hodinky se rychle staly hitem a na poli nositelných zařízení de facto nemají konkurenci. Jediný protipól tvoří Samsung se svou řadou Gear, ale přesto to nevypadá, že by jakkoliv jablečnou společnost ohrožoval. Apple však neusíná na vavřínech úspěchu pracuje na jejich dalším vylepšení – konkrétně na zcela novém řešení, díky kterému by bylo možné do řemínku Apple Watch implementovat senzory. Ty by se staraly o přenos dat a efektivnější komunikaci mezi jednotlivými zařízeními.

Apple Watch mají plejádu užitečných funkcí a vychytávek, ale přesto by Apple chtěl hodinky posunout na další úroveň. Zatímco ostatní jablečná zařízení jako iPhone nebo iPad nabízí možnost připojit další příslušenství pomocí Lightning portu, chytré hodinky jsou na to příliš malé a konektor by v tomto případě byl nepraktický. Už jen kvůli voděodolnosti nebo potenciálnímu poškození, jenž by mohlo při neopatrném zacházení nastat. Proto se jablečná společnost rozhodla místo standardního připojení zvolit jiné, efektivnější řešení. To by se mohlo nacházet v samotném řemínku hodinek, respektive jeho konci, jímž se k zařízení uchycuje. Konektor by jednoduše mohl při zmáčknutí tlačítka vyjet do strany, přičemž by bylo díky němu možné přenášet informace a následně ho zase „zacvaknout“ do nitra řemínku. Vysouvací připojení by tak bylo chráněné před nežádoucími vlivy a zároveň by nabízelo ideální, jednoduché a úsporné řešení.

Kromě výsuvného konektoru by konec řemínku obsahoval také piny, připojené do těla Apple Watch. Uživatel by tak kdykoliv mohl řemínek odepnout, čímž by zároveň uvolnil i port a mohl k zařízení připojit externí příslušenství. Podobný systém by navíc umožnil více funkcí, jež by mohly piny zastávat. Bylo by tedy možné například současně nabíjet a přenášet požadované informace. Co se samotné mechanické konstrukce týče, součástka by sestávala z malé páky a rotačního mechanismu, jenž by vysunul konektor. Konec konců, Apple uvažuje nad připojitelným externím příslušenstvím již nějakou dobu a toto by mohl být první krok. Ať už by se jednalo o přídavnou baterku, malý fotoaparát nebo cokoliv dalšího, uživatel by si jednoduše mohl přizpůsobit chytré hodinky k obrazu svému. Uvidíme, s čím jablečná společnost přijde, ale rozhodně se jedná o zajímavý návrh.

Dnes nejčtenější

.