Zavřít reklamu

Někdo emoji vůbec nepoužívá, někdo má na ně dokonce vypěstovanou alergii, někdo si vystačí se základními smajlíky … a někteří se bez nich nemohou obejít do takové míry, že by je nejraději měli i na poznávací značce svého vozu. S emoji se v dnešní době můžete setkat prakticky kdekoliv – ve zprávách, v e-mailech, na Instagramu i v reakcích na Facebooku, a obyvatelé Vermontu budou možná již brzy mít příležitost vidět je i na poznávacích značkách automobilů.

Členka demokratické strany Rebecca White představila nový zákon, který obyvatelům Vermontu umožní na poznávací značky jejich automobilů umístit kromě obvyklých znaků také emotikony. Řidiči budou mít již brzy na výběr celkem ze šesti druhů emojis, kterými budou moci doplnit libovolnou kombinaci číslic a písmen. Počet povinných číslic a písmen na vermontských poznávacích značkách se tedy nijak nemění, pouze k němu bude možné přidat ještě obrázek. Emoji nemůže sloužit jako náhrada některého ze znaků SPZ z důvodu komplikací při jejím případném ručním přepisování.

Vermont je prvním místem ve Spojených státech, jehož vedení pravděpodobně umožní doplnit SPZ o emojis, není ale prvním místem tohoto druhu na světě – tuto možnost mají například také obyvatelé australského Queenslandu. Ti tuto příležitost dostali v loňském roce, a přidání jednoho z pěti emojis na SPZ je vyjde na 336 dolarů, tedy v přepočtu zhruba na 7600 korun. Zatím však není bohužel jasné, jaké symboly budou moci obyvatelé Vermontu na své poznávací značky přidat. Příslušný zákon totiž zatím neprošel potřebným schválením.

Dnes nejčtenější

.