Zavřít reklamu

Aplikace Domácnost je v systémech Applu opravdu skvělým nástrojem, jak ovládat domácí chytrá zařízení s podporou HomeKitu. Tato aplikace funguje velmi dobře – zařízení vidíte jako velká tlačítka, přičemž stačí dotyk pro zapnutí či vypnutí. Dlouhý stisk vám poté zobrazí výkonnější ovládací prvky. Při pohledu na nynější design této aplikace vás však možná napadne, že by si třeba zasloužila vypadat daleko líbivěji či by mohla zkrátka fungovat ještě o něco lépe. Stejného názoru je i Lu Yuhang.

Tento čínský student výtvarných umění vytvořil koncept, který posouvá ovládání chytré domácnosti na zcela novou úroveň. Nejedná se tak ani o nový koncept aplikace Domácnost, jako spíš obecný koncept aplikace pro řízení chytré domácnosti, která by se mohla objevit v iOS 14. Klíčem k pohodlnějšímu ovládání je podle studenta flexibilní mřížka, která uživatelům umožňuje se rozhodnout, jaký obsah chtějí. Uživatel získává navíc i plnou kontrolu nad písmem a barvou pro textové štítky i tlačítka. Tolik dnes oblíbený Dark Mode je samozřejmostí. Student navíc přišel i mnohem jednodušším způsobem, jak přecházet mezi místnostmi a provádět v nich úkony.

Aby doma nenastal zmatek, můžete samozřejmě jednotlivým členům přidávat všemožná oprávnění. Koncept je skutečně propracovaný a bylo by příjemné něco takového vidět i v budoucnu na našich zařízeních. Co si o takovém konceptu, jehož fotografie můžete vidět výše, myslíte? A jak jste spokojeni se současnou aplikací Domácnost?

Dnes nejčtenější

.