Zavřít reklamu

Operační systém iOS 16 přišel s velkým množstvím novinek a vychytávek, z nichž většinu si uživatelé velmi rychle oblíbili. Bohužel se ale o některých nových funkcích a možnostech nemluví tolik, jako o ostatních, což je mnohdy škoda. Mezi jednu z nedoceněných věcí v iOS 16 patří rozhodně kompletní přepracování nativní aplikace Domácnost, která slouží pro ovládání chytré domácnosti s využitím HomeKitu. Jak vlastně nad redesignem přemýšlel samotný Apple?

Cecelia Dantas, která pracuje v produktovém marketingu společnosti Apple, se v jednom z posledních rozhovorů pro portál Parade o přepracované aplikaci Domácnost rozpovídala. Konkrétně popsala, že hlavním cílem bylo udělat novou aplikaci jednoduše pěknou a funkční pro každého, ať už ji bude využívat začátečník, anebo expert na HomeKit. Co se týče změn, můžeme zmínit například nové uživatelské rozhraní a ikony, přizpůsobitelné sekce či o mnoho hezčí tapety. Kamery se pak nově zobrazují v horní části přehledu, abyste k nim měli okamžitý přístup, došlo také k vylepšení sekce s nastavením a dalším vylepšením.

Řeč přišla také na nový standard Matter, kterého jsme se dočkali v iOS 16.1 a dalších systémech. Ve spojení s ním Dantas uvádí, že je i nadále jedním z hlavních zaměření ochrana soukromí, ostatně stejně jako u ostatních jablečných produktů a služeb. Veškerá data jsou tak uložena s využitím koncového šifrování a Apple k nim nemůže žádným způsobem přistupovat nebo si vytvářet váš profil uživatele na základě toho, jaké příslušenství využíváte. Pokud jste informace o Matter nepostřehli, tak se jedná o nový standard, který vznikl spojením společností Apple, Amazon, Google, Samsung a Connectivity Standards Alliance. Zaměřuje se na možnost jednoduchého využívání veškerého domácího příslušenství napříč různými platformami s vyšší spolehlivostí a rychlostí.

Dnes nejčtenější

.