Zavřít reklamu

Poslední model Apple Magic Mouse budí od počátku rozporuplné reakce. Myš vypadá bezesporu dobře a skvěle se ovládá, nevoli u uživatelů ale vzbuzuje například způsob jejího nabíjení. Nejnovější patent, podaný společností Apple, ale naznačuje, že se v Cupertinu usilovně pracuje na zcela nové verzi jablečné myši.

Patent nese číselné označení #10,496,18 a popisuje „klenuté vstupní zařízení bez orientace ovládání elektronického zařízení“. Za tímto krkolomným a nepříliš srozumitelným názvem se podle všeho skrývá v mnoha směrech univerzální myš, která by mohla pravděpodobně sloužit jako high-endová „Pro“ verze stávající Magic Mouse. Z patentu nijak nevyplývá, že by myš mohla nést název „Magic Mouse Pro“, vzhledem ke stoupající tendenci Applu zařazovat do svého produktového portfolia „Pro“ verze svých zařízení je to ale velmi pravděpodobné.

Text samotného popisu v patentové žádosti není o moc srozumitelnější než název patentovaného zařízení. Apple v patentu zmiňuje „vstupní sestavu, určenou k ovládání elektronického zařízení“, a popisuje myš, která s největší pravděpodobností nabídne široké možnosti držení a úchopu, opatřenou senzory pro detekci polohy. Zkrátka a jednoduše by se mohlo jednat o „chytrou“ myš, která díky mnoha čidlům rozpozná, kde se nachází ona i její uživatel, a přizpůsobí tomu svou orientaci, přesnost a práci bez ohledu na to, jakým způsobem a do které ruky ji uchopíte. Kurzor myši by pak měl jít na obrazovku umístit tak, že uživatel nasměruje vrchní část myši na potřebné místo. Patent je bohužel dále natolik krkolomný, že z něj jen těžko vyčteme další vlastnosti myši.

Apple (a nejen on) má nicméně ve zvyku nechávat si patentovat nejrůznější zařízení a vynálezy různého stupně bizarnosti, z nich ne všechno nakonec skutečně spatří světlo světa. Můžeme se jen dohadovat, zda se skutečně patentované zařízení promění v realitě v Magic Mouse Pro, či něco zcela jiného, a zda vůbec k jeho realizaci dojde. Pokud ano, nabízí se ještě jedna palčivá otázka – bude možné zařízení v průběhu jeho nabíjení zároveň také používat?

Dnes nejčtenější

.