Zavřít reklamu

Nabíjecí pouzdro Smart Battery Case se letos dočkalo prakticky prvního většího upgradu od jeho představení. Nově totiž nabízí kromě výrazného prodloužení výdrže baterie i speciální tlačítko pro ovládání fotoaparátu. To naleznete na jeho boku, díky čemuž lze skvěle využívat jako klasický spoušť. Na iPhonu nicméně podobný prvek zcela chybí a nejednoho jablíčkáře tak napadla otázka, jak vlastně novinka ze Smart Battery Case funguje. Odpověď nyní přinesli odborníci z iFixit, kteří pouzdro jednoduše zrentgenovali. 

Pokud jste si mysleli, že tlačítko funguje s telefonem zcela bezdrátově, byli jste na omylu. Rentgenové snímky totiž ukazují miniaturní destičky s obvody, které vedou od tlačítka až dolů k Lightning konektoru, který se připojuje do iPhonu. Funkčnost tlačítka je tak zajišťována právě přes tento port, což by mělo být teoreticky o poznání spolehlivější řešení, nežli jakékoliv bezdrátové propojení, nad kterým někteří polemizovali. Rentgen dále odhalil, že baterie ve Smart Battery Case je i pro letošek dvoučlánková a zřejmě kapacitně shodná s předešlou generací. Stejná je dle všeho i cívka pro bezdrátové nabíjení, kterou můžete na snímcích též krásně vidět – jedná se o kruh na baterii blíže otvoru pro fotoaparát. Žádné další zajímavosti už rentgenové snímky neodhalují, což však vzhledem k povaze produktu zřejmě příliš nikoho nepřekvapí. 

Smart Battery Case představil Apple minulý týden bez jakékoliv tiskové zprávy. Cena této novinky je jak u iPhonů 11, tak i 11 Pro 3490 korun. U prvního jmenovaného modelu můžete vybírat z černé a bílé varianty, u druhého pak z k této dvojici přibyla i pískově růžová. Co se týče dodací doby, v případě objednání přímo na Online Storu Applu vám kryt dorazí na začátku příštího týdne.

Dnes nejčtenější

.