Zavřít reklamu

Nedávno představená bezdrátová sluchátka Surface Earbuds z dílny Microsoftu byla prakticky od své premiéry mnohými označovaná jakožto velmi zajímavý konkurent AirPods a potažmo později AirPods Pro od Applu. Samotný Microsoft sliboval možnost porovnání už letos před Vánoci, kdy měla novinka dorazit na pulty obchodů, avšak z tohoto záměru nakonec sešlo. Microsfot se tak pustí do boje proti Applu na poli sluchátek nejdřív na začátku příštího roku.

Smutnou zprávu oznámil na svém Twitteru produktový ředitel skupiny Microsoft Devices, Panos Panay s tím, že dotažení všech detailů k dokonalosti někdy trvá déle, než se zprvu očekává a sluchátka z dílny společnosti, v jejímž čele stojí, proto dorazí na pulty obchodů až na jaře roku 2020. Prakticky okamžitě po tomto prohlášení se začalo spekulovat nad tím, jaké detaily může mít Panos na mysli a zda se Microsoft nakonec přeci jen nerozhodl vyslyšet kritiku uživatelů ohledně designu a sluchátka raději přepracovat. Některé spekulace se pak točí i kolem funkcí, které by se mohly Surface Earbuds díky odsunuté premiéře ještě naučit. Například takové aktivní potlačení okolního hluku by z těchto sluchátek udělalo o poznání zajímavějšího konkurenta AirPods Pro, které se touto vychytávkou pyšní také. 

Cena novinky bude dle slov Microsoftu v USA začínat na 249 dolarech, přičemž není jasné, zda a kdy se dostane i na tuzemské pulty obchodů, potažmo kolik za ní u nás zaplatíme. Nicméně funkce, kterými oplývá – například překlad do mateřštiny (zatím do 60 jazyků) v reálném čase – by rozhodně stály za vyzkoušení. Nezbývá tedy než doufat, že se Microsoft nad Českem smiluje a Surface Earbuds rozšíří i k nám. 

Dnes nejčtenější

.