Zavřít reklamu

Jednou z hlavních novinek nedávno představených Apple Watch Series 5 je Always-On displej, který dokáže svou obnovovací frekvenci snížit na 1 Hz, čímž šetří baterii, ale zároveň dokáže neustále zobrazovat důležité informace na ciferníku. Pokud však s Apple Watch Series 5 spíte, nemusíte být z tohoto prvků například kvůli rušení světlem úplně nadšeni. Naštěstí však existuje velmi jednoduché řešení, jak Always-on na noc deaktivovat a ráno hned znovu zaktivovat.

Jak jednoduše částečně vypnout Always-on displej Apple Watch Series 5

Součástí každých Apple Watch jsou různé režimy – například režim nerušit, anebo tichý režim. K dispozici je však i režim kino, pomocí kterého můžete u starších Apple Watch zajistit, že se jejich displej nebude aktivovat otočením zápěstí, ale bude vyžadovat fyzický dotek prstu, anebo stisknutí digitální korunky. U Apple Watch Series 5 navíc tento režim dělá to, že po dobu, kdy je aktivní, deaktivuje Always-On displej. Pokud tedy chcete před spánkem dočasně Always-On displej deaktivovat, tak stačí, abyste na domovské obrazovky přejeli prstem zdola nahoru pro otevření ovládacího centra. Zde už jen stiskněte ikonu divadelních masek, čímž dojde k aktivaci režimu kino. Ráno, když se vzbudíte, tak pouze stačí tento režim stejným způsobem deaktivovat.

Pokud byste na Apple Watch Series 5 chtěli Always-On displej kompletně deaktivovat, jelikož vám nevyhovuje, tak samozřejmě můžete. Stačí se na hodinkách přesunout do Nastavení, kde rozklepněte možnost Zobrazení a jas. Tady se přesuňte do kolonky Vždy zapnuto a pomocí přepínače stejnojmennou funkci deaktivujte. Deaktivací Always-On displeje získáte větší výdrž hodinek na baterii, ale zároveň přijdete o jedno z největší lákadel Apple Watch Series 5.

Dnes nejčtenější

.