Zavřít reklamu

Meditativních a uklidňujících her není nikdy dost. Někdy si chce člověka zkrátka od vší té akce odpočinout, ponořit se do jiného světa a jen si užívat nenáročnou, ale zato propracovanou hratelnost, která ho zároveň donutí přemýšlet. Nejinak je tomu u vývojáře Macieje Targoniho, který se právě na tento typ hříček zaměřuje a má za sebou takové počiny jako je Push, Klocki nebo Up Left Out. Sice je na většinu vývoje sám, ale i přesto se mu daří přicházet s originálními kousky, jenž nelze jen tak přehlédnout. Podobně jako nejnovější hříčka Naboki, která se svými předchůdci inspiruje.

Poslední dobou to pomalu vypadalo, že Maciej pověsil tvorbu her na hřebík, avšak celou tu dobu v tichosti pracoval na svém nejnovějším díle. Logická hříčka Naboki úspěšně navazuje na jeho předchozí tituly a nabízí oddychovou hratelnost, meditativní hudební doprovod a minimalistický design, který lahodí očím a jeho barevná kombinace vám jen tak nedá spát. Ostatně, ne že by snad logických her na iOS bylo málo, ale jen několik z nich dokáže nabídnout podobný styl, který je sice založen na přemýšlení, ale vyhýbá se frustraci hráče. Naboki se zároveň liší také samotným herním principem, jenž není založen na skládání věcí a tvoření různých kombinací, ale na rozebírání objektů. Celý proces má totiž jisté pořadí a vy budete muset přijít na to jaké.

Pokud tedy milujete relaxační hry a nedáte dopustit na kvalitní logické hádanky, pak je Naboki přesně pro vás. Každá úroveň je navíc naprosto unikátní, tudíž nikdy nebudete přesně vědět co čekat, a hra vám tak déle vydrží. Za symbolických 25 korun se dočkáte zábavy na několik hodin, která vám zároveň lehce potrénuje mozkové závity a uvede do meditativního stavu. Hra navíc vychází již dnes, tudíž pokud si chcete titul vyzkoušet, zamiřte na App Store a dejte Naboki šanci. Nejedná se sice o příliš konvenční a běžnou hru, ale v tom konec konců spočívá to kouzlo a pointa. O tom se však přesvědčte sami.

Dnes nejčtenější

.