Zavřít reklamu

Nestává se často, že by herní společnost Valve vydala nějakou hru. Vlastně se to nestalo již hezkou řádku let, a když nepočítáme karetní fiasko Artifact, bylo by to šest let, co nějaký titul z dílen Valve spatřil světlo světa. Přesto to vypadá, že se ledy prolomily a na iOS se objevila zajímavá hříčka spadající pod legendární Dotu. Jedná se o mobilní verzi módu Dota Auto Chess, který učaroval jak recenzentům, tak hráčům. Po celém světě si ho stáhlo již 8 milionů příznivců a čísla nadále rostou.

Když se řekne pojem Auto Chess, pravděpodobně se vám nic konkrétního nevybaví. Nebyli byste jediní, tento mód totiž vznikl teprve před několika měsíci a během krátké doby se stal masivním hitem. Na rozdíl od klasické MOBA hry je o poznání taktičtější, vyžaduje klid, rozvahu a nedá vám nic jen tak zadarmo. Na herní ploše rozestavíte své postavy, vybavíte je a v tu chvíli započne boj. Kdo vymyslel lepší a efektivnější kombinaci, vyhrál. Ne nadarmo se režim jmenuje Auto Chess, vesměs se opravdu jedná pouze o jistý druh šachů. Modifikací se začali inspirovat také ostatní vývojáři a dokonce i samotné Valve. Společnost doslova „zkopírovala“ vlastní titul, aby ho mohla vydat na mobilní zařízení pod názvem Dota Underlords. Pod stejným názvem se hra objevila také na Steamu.

Mobilní varianta hry bude veskrze odpovídat té dostupné na PC a nabídne kromě bitev s ostatními hráči také různorodé úrovně, kde se postavíte tváří v tvář NPC. Pokud vyhrajete, získáte patřičné vybavení, které můžete využít k vylepšení vašich jednotek. Více méně je jediným předpokladem k porážce nepřítele vytvořit dokonalou souhru vlastností a schopností jednotlivých postav, což vám dá taktickou výhodu a především možnost tvořit smrtící kombinace útoků. Netřeba však zdlouhavých popisů, hra je již dostupná na Androidu a iOS. Zatím na hráče čeká pouze open beta, ale vydání nás v dohledné budoucnosti nemine. Do té doby spustili vývojáři předsezónu, díky níž můžete nabrat zkušenosti, zajistit si vybavení a připravit se na ostrý start. Vyzkoušíte si šachy?

Dota Underlords

Dnes nejčtenější

.